Loading...

Paganizer - The Portal

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-06-2016

Tracklist

1. Forever Erased
2. The Flesh Dwellers
3. Intro
4. The Portal

Het Indiase(!) label Transcending Obscurity kondigde onlangs met trots aan een deal te hebben met Paganizer, een van de vele bands van de Zweedse alleskunner (en hier vaak door mij besproken) Rogga Johansson. Op 1 augustus zal een nieuwe EP On the Outskirts of Hades verschijnen. Wat ik nu pas in de gaten heb is dat de stiekemerd intussen, in januari van dit jaar, ook al een EP'tje had uitgebracht. The Portal is toen verschenen via het Amerikaanse Selfmadegod Records.

Nou heeft deze EP op zich niet zo veel om het lijf. We krijgen drie nieuwe nummers en een intro (voor het titelnummer The Portal) voorgeschoteld, die er in nog geen twaalf minuten speeltijd doorheen worden geragd. Dit alles in de kenmerkende Paganizer-stijl: rauwe, crusty old school death metal; veelal uptempo, maar af en toe onderbroken door slopende midtempo beukstukken. Zoals het eerste nummer Forever Erased overduidelijk laat horen.

Al even onmiskenbaar is de typische groove die zo'n beetje elk Johansson-product kenmerkt, waardoor zijn muziek vrijwel altijd herkenbaar klinkt. Al zou je het net zo goed voorspelbaar kunnen noemen. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een min of meer stukje toegankelijkheid. Op het ziedende The Flesh Dwellers worden we trouwens nog getrakteerd op een gastsolo van Autopsy's Eric Cutler.

Intro doet een beetje cyber-achtig aan, en zou niet hebben misstaan op het laatste Megascavenger album (ook Johansson). The Portal vind ik hierna wel het meest interessante nummer van de drie, het zal niet voor niets zijn dat de EP zo heet. Een lekker groovend nummer, niet te snel, en voorzien van aangenaam gitaarwerk. Het is het meest pakkende nummer van de drie in elk geval. Verder niet veel woorden aan vuil maken, gewoon even luisteren hieronder:

Rogga Johansson - Vocals, Guitars

Matthias Fiebig - Drums

Martin Klasén - Bass

Kjetil Lynghaug - Guitars