Loading...

Painted Scars - Won’t Give Up

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-06-2024

Tracklist

01. Won’t Give Up

De Belgische band Painted Scars lijkt me een typisch product van deze tijd. Maling aan hokjes en / of genres, en direct vanaf de start zoveel mogelijk zelf alles in eigen hand willen houden. Is het rock? Is het metal? Maakt het uit? Painted Scars presenteert de tweede single Won't Give Up, waarmee ik kennis maak met deze energieke band. Eerst maar even voorstellen dus:

Painted Scars is als gloednieuwe heavy rockband opgericht in april 2023 waarna ze in juli hun eerste single Life And Alive opnamen. Die single werd thuis opgenomen door de bandleden en voor mixen en masteren naar een audiotechnicus in Duitsland gestuurd. Deze kreeg zeer positieve recensies van lokale tijdschriften en sociale media. Als proefshow organiseerden ze een minifestival Scarfest in hun thuisbasis in Erpe-Mere, België. Het festival vond plaats in augustus 2023. Die eerste show leidde in hetzelfde jaar nog tot een reeks vervolgshows.

In 2024 nam de band hun eerste EP Kintsugi op, die zal verschijnen tijdens de tweede editie van Scarfest in augustus 2024. De eerste single daarvoor is dus Won't Give Up, met recht een heerlijk opzwepende track. Zware riffs, een vlammende gitaarsolo, melodieuze refreinen, prima ingrediënten voor een mix van headbangen en meezingmomenten. Verpakt in een strak eigentijds geluid een geheide hit. Toch? Titel en thema zijn even generiek, herkenbaar: laat je niet tegenhouden door tegenslagen in het leven, fysiek of mentaal! Fijne kennismaking!

Jassy ‘Hyacien’ Blue - Vocals

Kevin De Brauwer - Guitar, vocals

Yannick Rottiers - Guitar

Jens Van Geel - Bass

Bram Vermeir - Drums