Loading...

Panzerchrist - All Witches Shall Burn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-06-2024

Tracklist

01. Sabbath of the Rat
02. Stone for the Graveless
03. Satan Is Among Us
04. She's a Witch

Het Deense Panzerchrist is onlosmakelijk verbonden met Panzergeneral Michael Enevoldsen. Hij is letterlijk de rode draad in de onontwarbare kluwen muzikanten die ooit deel hebben uitgemaakt van deze band. Zijn artiestennaam draagt hij dan ook met verve, sinds hij in 1994 als drummer de band Illdisposed verruilde voor een carrière als manusje van alles in wat zijn eigen band zou worden. Eerst als drummer, later als bassist en toetsenist en songwriter is hij niet meer weg te denken uit deze band. Ook vorig jaar is de voltallige bezetting maar weer eens gereviseerd. En er lijkt wel meer veranderd. Geen tanks en ander oorlogstuig meer, een zangeres; wat gaat dat brengen?

Opgenomen in dezelfde sessie van het vorig jaar verschenen (achtste) album Last Of A Kind (het eerste album sinds tien jaar tijd) is All Witches Shall Burn meer dan een overgebleven EP. Naast de albumtrack Sabbath Of The Rat - één van de sterkste van de hele plaat - krijg je het langzaam brandende A Stone For The Graveless, waarin de voor Panzerchrist kenmerkende zwaarte botst met een doomy tempo, een lichte industrial sfeer en de plotwending die je van deze mix mag verwachten.

Satan Is Among Us begint met een horror-achtig intro en gaat vervolgens over in een van de snelste nummers die Panzerchrist ooit heeft opgenomen - en ja, we weten precies wat deze woorden betekenen. Zangeres Sonja Rosenlund Ahl schreeuwt haar ziel eruit, terwijl de kwaadaardige riffs in golven komen om je te begraven in een sonische muur van boosaardigheid. She's A Witch maakt een einde aan het concept van Last Of A Kind met een raadselachtige uitstraling van dramatische kerkorgels en pure - ja, nogmaals - horror, opgeroepen door de gezangen, chants en gekreun van de heksen.

Na The 7th Offensive uit 2013 ben ik de band een beetje kwijtgeraakt, maar naar aanleiding van deze EP zal ik Last Of A Kind ook maar eens gaan opzoeken. All Witches Shall Burn is wederom geen verkeerde release van de Panzerveteraan. Old school death metal met een tintje black er doorheen gemengd. Niks nieuws onder de zon, gewoon robuust en degelijk.

Michael Enevoldsen - bass, keyboards

Frederik O'Carroll - guitars

Danni Jelsgaard - drums

Sonja Rosenlund Ahl - vocals

Danny Bo - guitars