Loading...

Programma voor Distortion #2 zo goed als compleet

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 24-09-2013

Met de toevoeging van Chthonic, Dying Fetus, Darkrise en Obscura is de line-up van de tweede editie van Distortion - hèt festival voor liefhebbers van metal, hardcore en metalcore - op zondag 24 november in het Eindhovense Klokgebouw nagenoeg compleet. Ook treedt er nog een surprise act op. Deze Nederlandse band heeft de afgelopen twee jaar een geduchte live-reputatie opgebouwd en is hard op weg om een van de grootste harde acts van ons land te worden. Daarnaast is er net als vorig jaar nog een plek gereserveerd voor de winnaar van de zogeheten Metalentenjacht, die wordt georganiseerd om regionaal muzikaal talent te ontdekken en vooruit te helpen.

Het programma van Distortion #2 ziet er nu als volgt uit: My Dying Bride, Papa Roach, DEATH, Satyricon, Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus, Havok, Obscura, Chthonic, Adept, Darkrise, Alpha Tiger, Glamour Of The Kill, The Psyke Project, Middle Class Rut, Angelus Apatrida, surprise act (NL), winnaar Dynamo’s Metalentenjacht.

Metalentenjacht

Omdat de organisatie van Distortion het belangrijk vindt om regionaal talent te ondersteunen, organiseert ze net als vorig jaar de zogeheten Metalentenjacht. Deze bandcontest wordt samen met o.a. jongerencentrum Dynamo gehouden. De voorrondes vinden plaats in Cafe The Jack op 19 en 26 oktober; de finale op 15 november in Dynamo. De winnende band krijgt 25 minuten speeltijd als opener op de Dynamo Stage op Distortion.

Chthonic [TW], DarkRise [CH], Dying Fetus [US], Obscura [DE]