Loading...

Psykopath - Primal Instinct

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-03-2019

Tracklist

01. Lethal Introspect
02. Armageddon
03. Primal Instinct

Psykopath is een thrash metalband afkomstig uit Bergen, Noorwegen. Opgericht in 2015 komt het vijftal in de zomer van 2018 met hun eerste wapenfeit: een EP met drie tracks, onder de titel Primal Instinct.

Hoewel de heren (nou ja, nog best jonge mannen volgens mij) vooral old school bands als Exodus, Slayer, Megadeth, Havok en Testament als voorbeeld noemen, vind ik zelf dat Psykopath eerder in het crossover thrash-genre thuis hoort. De punk-invloeden liggen er namelijk best dik bovenop, luister maar eens naar het furieuze Armageddon.

En dat is ook helemaal geen schande, want de energie spat er aan alle kanten van af. De thrash van Psykopath klinkt lekker primitief, en moet het eerder hebben van agressie en attitude dan van speltechniek en inventiviteit. Vandaar dat ik ook niet vind dat de genoemde invloeden eer wordt gedaan. Ik vind juist de authenticiteit en de pure, rauwe benadering een groot pluspunt.

Voor een eerste poging is Primal Instinct een best lekkere binnenkomer. De jonge honden-houding zal menig old school hart voor zich winnen. Psykopath verdient een tien voor vlijt, het fine-tunen komt nog wel.

Ivan Taule - Vocals

Johannes Andreassen - Guitar

Viljar Brunvoll - Guitar

Kristian Brynjulfsen - Bass

Mats Hovden - Drums