Loading...

Ptolemea - Maze

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-04-2020

Tracklist

01. I wish I could
02. Maze
03. Would just someone understand
04. Isolated
05. Run
06. Time has come

Deze rond zangeres en liedjesschrijver (van Portugese origine) Priscila Da Costa opgerichte band uit Luxemburg brengt ons alternatieve rock, gedragen door een zangeres met een krachtige en heldere stem en een vrij breed vocaal bereik. In april 2018 lieten ze al voor een eerste keer van zich horen middels de debuut-EP Tome I en nu zijn ze hier dus met de opvolger, opnieuw een EP: Maze.

Ptolemea heeft zich gevestigd als een aansprekende live-act met een melancholische, dromerige twist. Met een krachtige stem, strakke grooves en grungy riffs, ondersteund door authentieke passie is hier sprake van een eigentijdse rockband die zich niet in een hokje laat plaatsen. De muziekstijl van Ptolemea is melodieus, redelijk ingetogen, en wordt onder anderen gekenmerkt door een energieke, swingende ritmesectie. Ook de sologitaar van Remo Cavallini mag er natuurlijk wezen.

Een ander boeiend kenmerk van deze band is de elektrische viool, gespeeld door Christophe Reitz. Daarnaast is wel degelijk ook nog sprake van een dubbele gitaaraanval, want naast zingen speelt Priscila ook nog eens zeer verdienstelijk gitaar. Je kunt je voorstellen dat deze driedubbele aanvallen op de snaren fraaie muzikale duels oplevert. Helaas, niet echt dus. De combinatie van deze drie instrumenten draagt vooral bij aan de melancholieke sfeer die op Maze overheerst.

Ptolemea zet niet in op power, maar eerder op fraai geschilderde plaatjes. De muziek zit op zich ok in elkaar, maar je moet wel tegen wat rustiger rockmuziek kunnen om Ptolemea te waarderen. Maar dan zit je met Maze ook gelijk goed!

Martin Schommer - drums

Yves Oek - bass guitar

Remo Cavallini - guitars

Christoph Reitz - e-violin

Priscila Da Costa - vocals, guitar