Loading...

Purest of Pain gaat over de grens

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 23-10-2012

De Utrechts/Hilversumse metalband Purest of Pain zal op 24 oktober vertrekken richting Frankrijk. Daar zullen ze samen met support act Beyond the Styx (FR) en anderen te vinden zijn op de vier daagse headline tour in Orléans, Tours en Romorantin.

Purest of Pain is een jonge melodische death metal band met de gemiddelde leeftijd van 20 jaar, die pas sinds 2010 op het podium te vinden is. Sindsdien zijn er 48 Nederlandse shows gespeeld, waarvan vier uit de zes succesvolle uitverkochte shows Purest of Pain de headliner was. In 2010 en 2011 hebben zij de Gooische Goden gewonnen, in 2011 de tweede plek van Clash of the Titans (uit 60 niet-metal bands) weten te veroveren en in december 2011 kregen ze een nominatie voor 3VOOR12/Utrecht ‘Best Live Act’, waarbij ze, om een paar voorbeelden te geven, tussen acts als Marieke de Jager, Eefje de Visser, Nobody beats the Drums en anderen stonden. Vervolgens kregen zij begin 2012 een endorsement met ENGL-amplifiers en Rockstar Energy Drink. Ook hebben zij met vele grote nationale en internationale acts gestaan als: Suicide Silence, Onslaught, Unearth, Mayan, All Shall Perish en nog veel meer.

"In het buitenland zijn we nog nooit geweest", vertelde lead-gitariste en songwriter Merel Bechtold. "Uiteraard is dit iets wat wij al een hele tijd wilde doen, maar het is gewoon moeilijk om jezelf buiten Nederland neer te zetten. Ook in Nederland is het niet altijd even makkelijk, maar gelukkig krijgen we het altijd wel weer voor elkaar. We kijken erg uit naar Frankrijk. Ook omdat ik eigenlijk helemaal niets weet van de Franse metalscene, maar het gaat sowieso een geweldige ervaring worden".

Op de agenda staan nog een aantal shows zoals: 25, 26 en 27 oktober in Frankrijk, 2 november Mukkes in Leeuwarden (Popronde), 17 november het Gooisch Podium in Hilversum en 27 januari 013 in Tilburg.

Purest of Pain [NL]