Loading...

Puteraeon - Quindecennial Horror

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-04-2024

Tracklist

01. The Plague
02. Whispers of the Dead
03. Graverobber
04. Dead Once More
05. Storms Over Devil’s Reef

De Zweden van Puteraeon kijken terug op hun oudste demo's en het debuutalbum The Esoteric Order (2011) en nemen een aantal van hun oudste nummers opnieuw op voor deze digitale EP, ter ere van anderhalf decennium Chtulhiaanse horrormuziek (voor de volledigheid: quindecennial betekent vijftienjarig).

Nu ze hun vijftiende verjaardag als band vieren, vertonen de Zweedse horror-death metal-band Puteraeon geen enkel teken van verslapping, vertraging of het verkennen van nieuwe muzikale paden. In plaats daarvan blijven ze stevig vasthouden aan hun botverpletterende, op Lovecraft geïnspireerde death metal-aanpak. Dit alles gemixt en gemasterd door de roemruchte Dan Swanö (Bloodbath, Edge Of Sanity).

Er werden vijf nummers gekozen: van het eerste nummer dat Puteraeon ooit schreef, The Plague - van hun demo Fascination For Mutilation uit 2008 - tot Storm Over Devil's Reef - het openingsnummer van het debuutalbum van de band, met zijn rommelende intro en explosieve snelheid. Daarnaast horen we nog Whispers Of The Dead en Graverobber - beide van de tweede demo The Requiem, uitgebracht in 2008, evenals Dead Once More - van de op Re-Animator geïnspireerde demo uit 2009 The Extraordinary Work Of Herbert West.

Je kunt het hooguit jammer vinden dat de Zweden niet de moeite hebben genomen om het feestje op te leuken met een splinternieuwe track. Wat rest is het vertrouwde geluid van lekker doorstoempende old school death, gelardeerd met melodieuze gitaarleads. Ik zou zeggen: haal die kettingzaag maar tevoorschijn en bulder mee Graverobber en Dead Once More. Stevig headbangen kun je dan weer op Whispers Of The Dead. Een Zweeds feestje der herkenning, voorzien van een lekker potje nostalgie. Leuk!

Daniel Vandija - bass

Anders Malmström - drums

Jonas Lindblood - vocals, guitars

Rune Foss - guitars