Loading...

Putrevore - Tentacles Of Horror

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-11-2015

Tracklist

01. These Caverns Breed Filth
02. Unspeakable Madness Beckons
03. Gable Window Portal Pt. I
04. Gable Window Portal Pt. II
05. Through the Vortex to Aeons Past
06. The Rotten Crawls On
07. Hyperborean Dreams
08. A Maw Surrounded By Tentacles

Putrevore is al sinds 2007 het samenwerkingsverband van twee bezige bijtjes binnen de internationale death metal scene. Het gaat hier om Rogga Johansson - jawel, daar is ie weer - en de Spaanse brulboei David Sánchez González aka Dave Rotten, die we kennen van Avulsed en Christ Denied, en als platenbaas van Xtreem Music. Samen met de inmiddels onvermijdelijke Johansson-sidekick Brynjar Helgetun achter de drumkit verschijnt van Putrevore inmiddels album nummer drie: Tentacles Of Horror.

Daar waar Johansson aan het muzikale roer staat is voorspelbaarheid tegenwoordig troef, je weet over het algemeen op voorhand wel wat voor muziek je kunt verwachten. De riffs zijn redelijk inwisselbaar met die van zijn andere bands en projecten. Zeker nu de laatste paar jaar ook de drummer dezelfde is in veel daarvan, hoef je daar ook geen afwisseling van te verwachten. Die moet dus komen van de grunter van dienst, waaraan we in elk geval dus kunnen horen dat het hier om Putrevore gaat.

We horen dus veel ouderwets doorstampende death metal voorbijkomen, met het uit duizenden herkenbare laaggestemde gitaargebulder, afgewisseld met groovende en hoempa middentempo's. In combinatie met de nog veel diepere putgrunt levert dit in elk geval een onaards donker sfeertje op, precies datgene waar deze muziek het van moet hebben (Gable Window Portal Pt. I). Ondanks het gebrek aan originaliteit werkt het bij mij wel (weer).

Je kunt veel van de man vinden, maar rommel levert Rogga nooit af. Er is altijd een zekere basiskwaliteit aanwezig, hoeveel de producties ook op elkaar lijken. Ik kan dan ook naar Putrevore prima luisteren, al staat er op Tentacles Of Horror geen enkel individueel nummer dat me achteraf nog lang bij blijft. Zo vertrouwd en herkenbaar als het klinkt zou je het bijna death metal muzak kunnen gaan vinden.

Dave Rotten - Vocals

Rogga Johansson - Guitars, Bass

Brynjar Helgetun - Drums