Loading...

Quiescent Mantis - Fight

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-03-2023

Tracklist

01. Fight

Quiescent Mantis is opgestart met een hoger doel in gedachten: een kruisbestuiving te creëren door heavy metal te vermengen met old-school sciencefictionfilms, campy lyrische vibes en solide groovende riffs. Het furieuze trio wordt vertegenwoordigd door gitarist Chris Trainor, bassist/zanger Jordan Mckenzie en drummer Johnny Mejia, waarbij de nadruk ligt op puur muzikale of zelfs volledig instrumentale krachtpatserij.

Riffs, licks, groovende baslijnen en opzwepend drumwerk buitelen over elkaar heen, gevarieerd, op een bedje van inventieve breaks. Het meer traditionele deathrash-geluid verschuift langzaam richting een mix van old school thrash en hedendaagse metal-vibes.

Fight is een voorproefje voor een aangekondigd album, waarop het trio muzikanten vooral instrumentaal wil uitblinken. Geen zang dus op deze nieuwe single, en dankzij de kundigheid van het trio wordt deze geen moment gemist. Fight is een zeer onderhoudende compositie, lekker beukend, uiteraard ook afwisselend, en voorzien van een traditionele thrashy sfeer. Headbangen en mee-airdrummen gegarandeerd!

Chris Trainor - Guitar

Jordan Mckenzie - Bass

Johnny Mejia - Drums