Loading...

Red Dead Roadkill - Sweet Songs of Anguish

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-08-2019

Tracklist

01. Unleash the Beast
02. Lines of Fire
03. Hail to the King
04. Cold
05. Headlights
06. Good Night
07. Somewhere, Mr. Fate
08. Pretty in Silence
09. Thorns Below
10. Dying Day
11. Song of Anguish
12. Under Water

Het is me niet helemaal duidelijk of Red Dead Roadkill, afkomstig uit Hamburg, Duitsland nou een band of een project is. Sweet Songs Of Anguish is in elk geval het debuutalbum, dat al in 2018 is ingespeeld door het duo Bob Lee (gitaar, bas, toetsen) en een zangeres met de naam Radd, aangevuld met een hele zwik aan gastmuzikanten. Er is inmiddels ook een groep geformeerd die het materiaal live moet gaan vertolken, maar daar komt de zangeres niet in voor.

De muziek die we krijgen voorgeschoteld zou ik zelf hardrock noemen, maar schuurt soms ook wel wat tegen de heavy metal (Hail The King) aan, daarnaast horen we ook wat alternatieve en pop-invloeden. De insteek is in elk geval behoorlijk melodieus en overwegend catchy. Die pakkendheid komt voornamelijk op het conto van zangeres Radd, die over een aangenaam klinkende, vrij klassieke rockstem beschikt. In tegenstelling daarmee zorgt vooral de gitaar voor het rauwere randje. Je zou bijna kunnen concluderen dat de band - laat ik het zo toch maar blijven noemen - inderdaad "sweet songs of anguish" brengt.

Nummer als Unleash The Beast, Lines Of Fire, Headlights en Pretty In Silence, Thorns Below (met sterke gitaar-riff en -solo, en prettig toetsenwerk) en bijna-titelnummer Songs Of Anguish laten een erg aanstekelijk rockgeluid horen, een beetje in de stijl van de pretentieloze party-hardrock. Hierop is het in lek geval lekker meeswingen. Ook de (semi-)ballads Cold en Somewhere, Mr. Fate mogen er wezen vind ik; en dat voor iemand die vaak niks van ballads moet hebben. Good Night laat horen dat het een zegen is dat Radd de rest van de nummers in haar eentje zingt; de mannelijke stem die hier meedoet had van mij gerust achterwege mogen blijven. Veel te rauw voor deze catchy muziek.

Al met al luistert Sweet Songs of Anguish lekker weg. Zeker de wat steviger tracks zullen de traditionele heavy rock/metalfan aanspreken. De composities zijn wat aan de eenvoudige kant, maar storend vind ik dat niet. Vanwege de verschillende invloeden is afwisseling verzekerd, ook dat vind ik een pluspunt. Ik ben dan ook benieuwd hoe dit live gaat uitpakken, zeker met een andere zangeres.

Radd - vocals

Bob Lee - guitars, bass, keyboards, vocals