Loading...

Resin Tomb - Cerebral Purgatory

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-02-2024

Tracklist

01. Dysphoria
02. Flesh Brick
03. Scalded
04. Cerebral Purgatory
05. Human Confetti
06. Purge Fluid
07. Concrete Crypt
08. Putrescence

Resin Tomb komt uit Australië, is begonnen in 2019, en bracht al gauw twee EP's uit via een lokaal label. De daarmee opgedane ervaringen zijn meegenomen naar het werken aan het debuutalbum Cerebral Purgatory.

Het vijftal Aussies heeft enorm z'n best gedaan om een eigen sound neer te zetten. Ik zou de muziek omschrijven als een mix van een soort dissonante death metal met invloeden uit het agressieve en energieke van grindcore, en dikke, zwartgeblakerde sludge. Dit persoonlijke geluid stelt hen in staat hun eigen ding te doen, waarbij heel veel ruimte wordt ingenomen door agressie. Daarbij speelt de hysterische vocale aanpak de hoofdrol; laat dat nou juist niet mijn favoriete element zijn.

Waanzin is een beschrijving die hier wel past denk, aangezien Resin Tomb er in nog geen half uur acht nummers doorheen rost. En dat rossen mag je best letterlijk nemen. Wars van conservatieve songstructuren vuurt het Australische vijftal z'n intense woede, opgefokte agressie, gepaard met blinde razernij op je af. Dat kan de ene keer in een verschroeiend tempo, het volgende moment wordt het gaspedaal losgelaten en krijg je troosteloze wanhoop voorgeschoteld.

Echt lekker wegluisteren is er dus niet bij, zelfs de meest 'rustige' momenten eisen je volle aandacht op. Van rustpauzes houdt Resin Tomb blijkbaar niet, Cerebral Purgatory is dan ook een zeer intense beleving, waardoor de korte speelduur alsnog niet als zodanig aanvoelt.

Na meerdere luisterbeurten weet het album me nog altijd niet te raken. Het kost me energie om Cerebral Purgatory te doorgronden, en dat is niet mijn insteek om muziek te beleven. Veel geschreeuw, weinig opbrengst. Ik voel hier niks bij.

Matt Budge - Vocals

Perry Vedelago - Drums

Brendan Auld - Guitar

Matt Gordon - Guitar

Mitch Long - Bass