Loading...

Santa Planta - Santa Planta

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-05-2021

Tracklist

01. Overture (To Your Lungs)
02. Witches
03. Judas Goat

light one up and relax

Santa Planta - ja, dat betekent inderdaad heilige plant, en geeft al direct weg in welke richting je muzikaal mag gaan denken - is een fuzz / stoner / doom-band geboren in de diepten van Madrid, Spanje, en brengt sinds 2018 hun loodzware riffs. Beïnvloed door de ruwheid van de jaren '90 en klassieke doom metal, en gecombineerd met een pittig snufje psychedelische rock uit de jaren '70 en donker gefluister van de groene rokerige godin.

Na een lange quarantaine en uitgebreid experimenteren is de band erin geslaagd om zijn eerste EP op te nemen die je een heerlijk rokerige trip naar het met riffs gevulde land verzekert, en een kleine hint biedt van de opkomende muziek die de 'heilige plant' moet gaan voortbrengen. De EP heet simpelweg Santa Planta, en verschijnt zowel via de band zelf als Loneravn Records.

Natuurlijk spant Witches met z'n dertien minuten de kroon wat betreft de lome stonerdoom. Voorzien van fuzz- en galm-effecten is deze muziek de beste begeleiding voor een luie avond. Al kan het dan wel zo zijn dat je wordt opgeschrikt door moddervette riffs of een stevige trommelslag. Overture (To Your Lungs) heeft dan al de aftrap verzorgd met z'n veelzeggende titel, en leidt de aanstaande trip zorgvuldig in.

Luisterend naar afsluiter Judas Goat zou je wensen dat Pink Floyd indertijd zo moddervet had kunnen klinken, Santa Planta laat hier horen hoe dat had kunnen zijn. Een schier eindeloze herhaling van een dikke riff, met aansluitend een lichte verschuiving, die je helemaal weet mee te voeren. Zonder zang. En dan moet de climax nog komen. De subtiele versnelling die in de laatste minuut lijkt te worden ingezet krijgt pas op het allerlaatst z'n beslag, waarna het nummer verrassend direct eindigt. En ik naar meer verlangend achterblijf. Hopelijk komt Santa Planta snel met een vervolg!

Lorena Zamora - Drums, vocals

Alejandro Reduello - Bass, vocals

Daniel Roldán-Cuartero - Vocals, guitars