Loading...

Sear Bliss - Heavenly Down

Gepost in Reviews door Edwynn op 09-07-2024

Tracklist

01. Infinite Grey
02. Watershed
03. The Upper World
04. Heavenly Down
05. Forgotten Deities
06. The Winding Path
07. Chasm
08. Feathers in Ashes

Terwijl via de hoes de link wordt gelegd met het in 1996 verschenen Phantoms ploegt het Hongaarse Sear Bliss voort met het fabriceren van melancholische metal met een licht zwartgeblakerde inslag. Natuurlijk speelt het stemmige blaaswerk opnieuw een rol in het accentueren van dat geluid.

En wanneer Infinite Grey eenmaal van start is, bekruipt al snel het gevoel dat de ploeg soms wat al te braaf uit de hoek komt. Helemaal als we ineens in een comfortabel hardrockritme blijken zijn te gevallen.

Toch blijft het album wel boeien en dat komt vooral door de bedrukte sfeer die zich uitgedrukt weet in ijle toetsenpartijen en feeërieke melodieën die snel beklijven. Dat er dan soms lukraak wat nietszeggende blast-partijen zijn verweven in de composities is dan geen struikelblok meer. Ze komen en ze gaan en je hebt er geen erg in.

Sear Bliss blijft gewoon een band die met een herkenbaar en redelijk uniek geluid voor de dag blijft komen. Voor wie met Phantoms al is ingepakt door deze gasten, kan er weinig verkeerd zijn met de aanschaf. Dat geldt ook voor de neerslachtige geesten onder ons. Sear Bliss herbergt veel elementen uit de klassieke doom/death zonder doom/death te zijn. Vandaar dat dit ook voor hen een aanrader kan zijn. Voor wie slechts rekenen wil op bikkelharde black metal raad ik een straatje om aan.

Márton Kertész - Guitars

András Nagy - Vocals, Bass, Guitars, Percussion, Synthesizers

Zoltán Pál - Trombone, Vocals

Gyula Csejtey - Drums

Zoltán Vigh - Guitars