Loading...

Sense Of Fear - As The Ages Passing By...

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-06-2018

Tracklist

01. Molten Core
02. Slaughter of Innocence
03. Black Hole
04. Angel of Steel
05. Song of a Nightingale
06. Torture of Mind
07. Lord of the World
08. Unbreached Walls
09. Sense of Fear
10. As the Ages Passing By, Time Still Runs Against Us

Sense Of Fear is afkomstig uit Griekenland, aldaar al opgericht in 1999. In 2007 werd de band weer opgedoekt, zonder een tastbaar bewijs van het bestaan achter te laten. Maar daarmee is het boek Sense Of Fear nog niet dicht. In 2012 werden de koppen weer bij elkaar gestoken om de zaken wat kordater aan te pakken. Het eerste resultaat was een zelfgetitelde EP in 2013. Daarna werd het weer even stil; maar dat is later de spreekwoordelijke stilte voor de storm gebleken, want in april van dit jaar verscheen debuutalbum As The Ages Passing By... Overigens staan de drie eigen nummers van de EP in nieuwe versies ook op het album.

Dat deze band al een hele geschiedenis heeft, is wel een beetje terug te horen in de stijl die de band ten gehore brengt. Het is een wat old school klinkende mix van heavy en (niet al te snelle) thrash metal. Tegelijkertijd zorgen de opgedane ervaringen er voor dat een zekere kwaliteit gewaarborgd wordt, het is duidelijk te horen dat deze muzikanten weten wat ze doen. Daarnaast is ook de productie tot in de puntjes verzorgd, maar dat kan ook niet anders met Stratos Karagiannidis (Firewind, Gus G) voor de opnames, en het duo R.D. Liapakis en Christian Schmid (Mystic Prophecy) aan de mix- en master-knoppen.

Op As The Ages Passing By... wordt het voortouw genomen door het gitaristen-duo Ioannis Kikis en Themis Iakovidis. Fraaie, pakkende melodieën, hakkende riffs en dubbele gitaarpartijen (en solo's) vormen de hoofdmoot van de veelal uitgesponnen composities. Daar moet ik ook direct bij zeggen dat zanger Ilias Kytidis zijn deel opeist met afwisselende vocalen. Waarbij zijn stevige zangstem in de thrashy passages me beter bevalt dan de cleane zang in de iets meer ingetogen stukken; dat laatste gaat hem naar mijn idee wat minder af, al blijft het zeker acceptabel.

Hierbij wordt wel de indruk gewekt dat de ritmesectie wat minder prominent aanwezig is, en dat is stiekem ook wel een beetje zo. Niet dat dit duo slecht musiceert hoor, maar echt opvallen doen ze niet. Ze leggen gewoon een stevige en degelijke, en daarmee ook onmisbare basis. De stevig voortbeukende dubbele basdrum is nou eenmaal een voornaam element binnen deze tak van metal. En ik moet zeggen: die doet het lekker hier!

Sommige nummers duren me net iets te lang, omdat niet elke track z'n lengte waard is. Maar nummers als Molten Core, Black Hole, Angel Of Steel, Torture Of Mind en - ondanks z'n lengte - de afsluiter As the Ages Passing By, Time Still Runs Against Us (hallo Iron Maiden) mogen er wat mij betreft zeker wezen. Liefhebbers van jaren '80 metal zullen hier zeker een en ander van hun gading vinden.

Ilias Kytidis - Vocals

Ioannis Kikis - Guitar, Vocals

Themis Iakovidis - Guitar

Dimitris Gkatziaris - Bass

Markos Kikis - Drums