Loading...

Serrabulho - Piss & Love

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-07-2024

Tracklist

01. Erosvision
02. Rest in Piss
03. Grind e Grossa
04. I'm Proud to be a Cow
05. Piss Or Love
06. Love Parade
07. Break for Pee
08. I Pissed a Girl and She Liked It
09. Pissachu
10. E Pudesse Eu Cagar de Outra Forma
11. Anal La La La Long
12. Hardcore Love

Serrabulho, uit Portugal, is al opgericht in 2011, maar de laatste jaren niet heel actief met releases. Hun nieuwe album heet Piss & Love, en is de opvolger van Porntugal (Portuguese Vagitarian Gastronomy) uit 2018. De band wordt wel steeds meer erkend als een hardwerkende internationale act, en dit nieuwe album toont een band op de top van zijn kunnen, die extreme muziek mengt met grappige hooks en af ​​en toe verwijzingen naar de popcultuur.

Hun muziek is smaakvol besprenkeld met traditionele Portugese instrumenten als de doedelzak, cavaquinho (een kleine vier-snarige gitaar waaruit de ukelele voortkwam) accordeon en zelfs een Portugese gitaar uit de fado. Dit alles versterkt het unieke karakter en de charme van hun muziek, waardoor deze gemakkelijk opvalt in de metal-wereld. Of het nu saxofoon is of harde techno; piano- of cartoonachtige stemmen; alles wordt gebruikt om chaos te creëren en je te laten lachen!

Inmiddels is Serrabulho een merk waarvan iedereen weet dat het staat voor feesten, plezier en onzin! Alle gekte en excentriciteit die je van party-grind kunt verwachten komt hier voorbij. Van de Eurovisie-pastiche Erosvision via de overbekende poep- en plas-grappen - er wordt wat afgezeken op dit album (Rest In Piss) - tot aan de semi-serieuze afsluiter Hardcore Love, werkelijk alle clichés gaan hier op een hoop. Ja, dat is lachen gieren brullen. Een hele reeks aan samples en totaal niet-metalen geluiden en fragmenten komt er aan te pas om de feestvreugde te verhogen. En degene die het begin van Grind E Grossa herkent mag voor zichzelf een extra punt toekennen voor die feestvreugde :-)

Gelukkig vergeet het trio muzikanten niet om op de momenten dat daar om gevraagd wordt de muziek retestrak (Anal La La La Long) in te spelen. Natuurlijk ontbreekt daarbij ook het veelvuldige varkens-geknor niet; stel je toch eens voor zeg! Het schijnt dat Serrabulho best vaak optreedt, en een graag geziene gast is op menig (extreem) festival. Naar aanleiding van dit album kan ik me daar alles bij voorstellen. Al hoop ik wel dat de tekstuele grappen en grollen niet ter plaatse in praktijk worden gebracht!

Carlos Guerra - Vocals, Sampling

Guilhermino Martins - Guitars, Bass, Sampling, Vocals

Ivan Saraiva - Drums