Loading...

Shit Hits The Fan - The First And Worst Record

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-12-2013

Tracklist

01. Intro
02. Redshirt
03. Die in a Cesspit
04. Ban the Emo Scene
05. Spank the Monkey
06. Lyrics
07. A Bridge Too Narrow
08. Straight to Hell
09. Uninvited Guest
10. Old People
11. You Want Fries With That?
12. Unicorns and Rainbows

Shit Hits The Fan is een in 2012 opgerichte punk rockband afkomstig uit Rien, Friesland (geen idee waar dat ligt trouwens). Op een verjaardagsfeestje ontmoeten Jouke Rispens en Douwe Booij elkaar. Ze raakten door hun gezamenlijke liefde voor harde en snelle muziek in gesprek en besloten een punk rockband op te richten. Al snel na deze avond kwamen Bram de Vries en Erwin Janse bij de bezetting.

In de zomer en herfst van 2012 begonnen de heren met jammen en schrijven van muziek. Beïnvloed door legendarische bands als The Offspring, Bad Religion, Pennywise, NOFX en The Dead Kennedys maakt de band typische jaren '90 punk rock met een melodieuze touch en een subtiel hardcore randje. Teksten variëren van alledaagse onderwerpen naar sociaalkritische en politiek getinte nummers. Live staat Shit Hits The Fan garant voor energieke optredens waarbij passie en liefde voor de muziek voorop staat.

In de loop van 2013 werd het eerste wapenfeit The First And Worst Record opgenomen. Het debuutalbum kwam 21 september uit op Morning Wood Records, een onafhankelijke platenmaatschappij opgericht door leden van Shit Hits The Fan.

Muzikaal gezien heeft de muziek van Shit Hits The Fan niet zo veel om het lijf. Het is redelijk eenvoudige, melodieuze punkrock, die in een twaalftal korte tot ultrakorte nummers aan je voorbijtrekt. Dit heeft net zo veel met rock of metal te maken als met popmuziek.

Het enthousiasme en de liefde voor de muziek zullen wel voorop staan. Het wordt op zich goed uitgevoerd, maar ik raad dit metalfans niet echt aan. Met name de zang is vrij futloos, sowieso knalt of spettert deze muziek voor geen meter. Lekker laten liggen dus.

Bram de Vries – Zang

Jouke Rispens – Gitaar

Erwin Janse – Bas

Douwe Booij – Drums