Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Sky Architect - Nomad

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 11-09-2017

Tracklist

01. Wasteland
02. Endless Roads
03. Nomad
04. Dune
05. Sandwalker
06. Race To The Sun
07. Into Singularity

Dit is mijn eerste kennismaking met deze Nederlandse (afkomstig uit Rotterdam) progressieve rock band. Bestaan doen ze al sinds 2006, en Nomad is al hun vierde album. Zoals ze zelf zeggen zou dit een door alle leden samengesteld album moeten zijn, met vooral minder gecompliceerde, liedjes-gebaseerd nummers erop. Of dit mijns inziens gelukt is, ik ben er nog steeds niet uit.

Ik heb ook erg veel moeite moeten doen om het album te beluisteren. Ik ben redelijk veelzijdig qua muzieksmaak. Ook in de ‘prog’ kan ik veel behappen en ben zeker niet voor één gat te vangen. Maar sorry voor Sky Architect’s Nomad, hier kan ik echt niks mee. Dit is te veel gepriegel voor mij. Zelfs mijn vrouw vroeg of ik het af wilde zetten.

Ik ben bang dat dit mijn kortste review ooit wordt. Fans van de band moeten zeker gaan luisteren, ik pas.

Tom Luchies - zang, gitaar

Wabe Wieringa - gitaar

Rik van Honk - toetsen

Guus van Mierlo - bas

Christiaan Bruin - drums