Loading...

Sorcery - Stunt Rock Soundtrack

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-09-2022

Tracklist

1. Sacrifice
2. Wizard’s Council
3. Talking to the Devil
4. Burned Alive
5. Book of Magic
6. Stuntrocker
7. Mark of the Beast
8. Bird Song
9. Wicked City
10. Woman
11. Power Mad

In het jaren '70-tijdperk van de theatrale excessen van de rockmuziek, leverde Sorcery next-level optredens waarin een strijd op het podium volgde tussen illusionisten die Merlijn versus Satan uitbeeldden. Terwijl Alice Cooper en KISS kostuums, gore en flashpots naar de mainstream brachten, integreerden deze hardrockers uit Los Angeles live magie, theatraal drama en baanbrekende prestaties voor nieuwe hoogten in het vertellen van muzikale verhalen.

Terwijl Sorcery bestaat uit professionele muzikanten - de kerngroep is gitarist Richard (Smokey) Taylor, zanger Greg Magie en bassist Richie King - treden ook twee goochelaars op het podium op als ze live spelen. De bijna onmiddellijke lokale populariteit van de band vanaf hun debuut in 1975 zorgde er ook voor dat er vraag was naar film en tv. Zie hier: Stunt Rock.

Lang voor Jackass, voor Crocodile Dundee, gelijktijdig met Kiss Meets The Phantom of The Park en even tijdloos als de klassieke heavy metal, was er Stunt Rock. De low-budget B-film met bijbehorend concept uit 1978 integreerde hardrock, magie, gevaarlijke stunts en een vroege vorm van mockumentary-filmmaken in een epische speelfilm over een Australische stuntman die herenigd wordt met zijn Amerikaanse neef (en Sorcery-lid) in Los Angeles: All Hell Breaks Loose ;-)

Sorcery componeerde de soundtrack - die ook diende als het debuutalbum van de band - en gedurende de hele film werden liedjes vertoond. De Stunt Rock-soundtrack benadrukt de goede plek tussen de speelse, campy occulte beelden van de jaren '70 vóór Satanic Panic en de verontwaardiging van religieus rechts die bands ertoe aanzette de zaken te temperen ten gunste van glamoureuze pracht. Wat je hier krijgt is pure, knobbelige occulte heavy metal die klinkt als Judas Priest uit het Sin After Sin-tijdperk met Robert Plant op zang, gekruist met het melodrama van Alice Cooper en de rockopera's van The Who.

De nummers zijn strak, laten de nodige afwisseling horen, en zijn atmosferisch ijzersterk wat mij betreft. De deuntjes zijn oneindig aanstekelijk en beladen met pakkende titels als Talking To The Devil, Mark of The Beast, Stuntrocker en Burned Alive. Op het eerste gezicht lijkt de film Stunt Rock campy en gek genoeg om te worden omarmd, zelfs als de muziek niet zo opwindend was, maar Sorcery bewijst dat hun werk het verdient om serieus te worden gewaardeerd in de canon van klassieke rock.

Sorcery werd opgericht in 1975 en onlangs weer bij elkaar gekomen na het tekenen van het contract in 2021 met Riding Easy Records voor de heruitgave van het album. Dus wees gerust, fans krijgen de kans om deze nummers live te horen, mogelijk ook begeleid door goochelaars voor het volledige effect. Terwijl ze in hun hoogtijdagen over het hoofd werden gezien, doorstaat Sorcery's Stunt Rock-album de tand des tijds.

Greg McGee - Vocals

Richard Taylor - Guitars

Richie King - Bass

Doug Loch - Keyboards

Perry Morris - Drums