Loading...

Steak - No God To Save

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-07-2017

Tracklist

01. Overthrow
02. Coke Dick
03. Clones
04. King Lizard
05. Living Like A Rat
06. Mountain
07. Rough House
08. Creeper
09. Wickerman
10. The Ebb

In september 2014 was ik (volgens mij als een van de weinigen) laaiend enthousiast over het ronkende debuutalbum van het Engelse Steak. Slab City ging er bij mij wel in als eh ... nou ja geen biefstuk in elk geval. Ik heb na het verschijnen van het album ook weinig meer van de band vernomen, en het gegeven dat na het debuut de wegen met label Napalm Records zich scheidden zegt misschien ook wel iets. Toch zet ik mij vol goede moed te luisteren aan de opvolger: No God To Save, die in mei van dit jaar verscheen.

Gelukkig word ik (opnieuw) niet teleurgesteld. De Britten ronken, grooven en fuzzen er nog altijd op los alsof Palm Desert ze nader is dan Londen (waar de band echt vandaan komt). Direct na opener Overthrow ben ik er van overtuigd dat Steak nog altijd weet hoe ze de almachtige gitaarriffs kunnen omzetten tot logge, slepende en groovende tracks. Heavy stoner rock zoals het in mijn beleving ooit bedoeld is.

Nee, origineel wordt het uiteraard nergens, maar de authenticiteit en bevlogenheid van de Britten compenseert wat mij betreft een hoop. Wie beukers en groovers als de genoemde opener, Coke Dick, Living Like A Rat, Mountain en Creeper weet te produceren kan bij mij weinig verkeerd doen. Voeg daar wat meer ingetogen, naar psychedelica riekende invloeden aan toe, zoals in Clones, het intro van King Lizard, of de instrumentale afsluiter The Ebb, en ik ben definitief verkocht.

Deze nieuwe Steak smaakt me dan ook weer prima. Zonder zich te verliezen in lange tracks of jam-achtige situaties komt de pure, en toch compacte stoner van Steak wat mij betreft weer uitstekend uit de verf. Gitaren, drums, bas en zang staan uitstekend tot elkaar in verhouding, en vormen samen een groovend geheel om je heerlijk in te verliezen. Ik geniet nog wel even van No God To Save, en blijf deze band zeker volgen!

Kippa - Vocals

Cam - Bass

Reece - Guitar

Sammy - Drums