Loading...

Steek d'n Draak - Er Staat Een Zwaard In De Gang

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-02-2024

Tracklist

01. 't Ken Kapot
02. 100 Liter Bier
03. Carnaval O Carnaval

Sinds de eerste video singles Lauw Bier, Drakendoder, Sinds Een Dag Of Twee en Kusje Hier, Kusje Daar - tip mijnerzijds: check ze vooral eens op het bekende video-kanaal! - loopt het storm met de ongewenste schoonzonen van de Brabantse Rawk&Rowl scene.

Van jaren '80 knuffelrock via klassieke hardrock naar een snufje heavy metal, en dat allemaal in een schunnig Nederlandstalig jasje. Steek d'n Draak maakt eigen muziek en haalt inspiratie uit diverse rock- en metalbands bands. Maar dan zonder de serieuze toon. Gooi je vrouw uit het raam, rij je auto in het kanaal en geef de hond een high-five. Dit is muziek met gitaren.

De mannen - die er a la jaren '80 glam-scene - lekkerder uitzien dan je eigen vriendin, komen na hun allereerste album Greatest Hits (met daarop, in chronologische volgorde, al hun video singles aangevuld met een paar extra’s) nu met een heuse Carnavals EP. De muziek is lekker rauw, de teksten gaan over alledaagse, herkenbare zaken, zijn soms smerig, soms lief, maar vooral tegen en veelal zelfs over het randje.

Met op chronologische volgorde: relaties, bier en de combinatie van die twee, inderdaad Carnaval als onderwerpen, biedt Steek d'n Draak een dikke acht minuten aan vertier dat het komend weekend in mijn geliefde Brabant ongetwijfeld goed gaat doen. "Carnaval op z'n hardrocks" is denk ik wel een passende benaming. Neem dit vooral niet al te serieus, drink er (nog) een biertje op, en laat je meevoeren door het feestgedruis- en -gelal. Succes verzekerd. Proost!