Loading...

Steek d'n Draak - Kusje Hier, Kusje Daar

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-11-2021

Tracklist

01. Kusje Hier, Kusje Daar
02. Kusje Hier, Kusje Daar

Van snoeiharde metal tot aan 80's knuffelrock en dat allemaal in een schunnig Nederlandstalig jasje. Steek d'n Draak maakt eigen muziek en haalt inspiratie uit bands als Van Halen, Taylor Swift, Metallica, Lil' Kleine, Pantera, Shaggy en Whitesnake. Steek je vrouw in de fik, sluit je dochter op en gooi je hond uit het raam… Dit is hevige muziek, zoals hevige muziek bedoeld is.

Bovenstaand intro heb ik uiteraard niet zelf bedacht, zo stelt Steek d'n Draak zich blijkbaar graag voor. Nederlandstalige hardrock (net als ikzelf afkomstig uit Zuid-Oost Brabant, maar dat terzijde) met leuk bedoelde teksten, ik kan er wel wat mee. Steek d'n Draad is blijkbaar nog relatief nieuw, de band heeft dit jaar een paar singles (met bijbehorende al even grappige video's) laten verschijnen. De laatste vondst heet Kusje Hier, Kusje Daar, het is de vierde single van de band, en is een traditionele powerballad.

De teksten toveren wel een glimlach om de mond, de muziek is op zich dertien in een dozijn. Een klassieke 'tranentrekker' over belangrijke zaken in het leven als vreemdgaan, van het een kwam het ander, en likken. Ik heb de zinsnede "maar zuigen kon ze wel" nog nooit zo fanatiek horen uitschreeuwen. Heavy rock of metal als ondergrond voor 'serieuze' onderbroekenlol. Spreekt dat je aan, dan zou ik Steek d'n Draak zeker eens checken.

Rotte Rene - gitaar

Papa Romero - zang

Ronnie de Pony - bas