Loading...

Stuck Mojo - Here Come The Infidels

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 07-08-2016

Tracklist

01. Here Come The Infidels
02. Rape Whistle
03. Charles Bronson
04. The Business Of Hate
05. Verbal Combat
06. Destroyer
07. Worst Person On Earth
08. Fire Me
09. I Am Legion
10. Tamborine
11. Blasphemy

Stuck Mojo heeft zijn draai weer gevonden, en is gewoon weer in zee gegaan met huis-producer Andy Sneap. Na een hapje en een drankje te hebben gedaan en oud zeer te hebben begraven hebben Stuck Mojo en producer Andy Sneap de handen dus weer ineen geslagen. In den beginne van 2015 werden er nieuwe pennen gekocht, en is men gaan schrijven aan de inmiddels op 1 juli uitgekomen cd Here Come The Infidels.

Het album Here Come The Infidels is een album van ruim 41 minuten geworden en gaat uiteraard over de hedendaagse verziekte maatschappij en hun waardeloze heersers. De rap en funk metallers weten hun weg nog steeds te banen in 2016. Waar menig band (Rage Against the Machine, Limp Bizkit) al onder de zoden of ergens met moeite aan het overleven is, staat Stuck Mojo al sinds hun oprichting in 1989 nog steeds boven aan de te strijden bands. Het mooie vind ik dat ik deze stijl wat vergeten was. Erg jammer want het is in deze tijd toch nog steeds niet oubollig, integendeel. Het is juist erg up to date (misschien raken de heren van The Urban Dance Squad wel weer gemotiveerd). Ik ben zelfs gecharmeerd van Here Come The infidels.

Met name het nummer Charles Bronson (waarin ook zeker gave zanglijnen zitten) is een aanrader voor de metalheads van nu die niet met cleane zang overweg kunnen. En het leuke is ook nog eens dat er in dit geval voor Charles Bronson is gekozen; de filmster uit de jaren '80 die zelf het recht in eigen handen nam omdat 'law and force men' de orde niet meer konden handhaven, net als anno 2016 eigenlijk. Dus een klein geschiedenislesje voor de jeugd, net als een geschiedenisles over het maken van muziek.

Ik kan inmiddels wel mededelen dat dit echt een sublieme plaat is geworden. Als de gemiddelde leeftijd van Stuck Mojo rond de 47 is , en hoe je hoort wat voor een retestrakke funky metal de mannen maken en met name de kwaliteit van een witte rapper, al jaren voor Eminem. Laat dit dan een les zijn voor menig kortzichtig volk richting herrie-muziek.

En net op het moment dat ik dit zit te schrijven komt er een tekst voorbij: "this is for the haters, the liars, the denials, destroyer. Hoe leuk! Stuck Mojo gaat overigens ook weer op tour. Hou de concertagenda van Wings of Death maar in de gaten.

Rich Ward - Guitars, vocals

Frank Fontsere - Drums

Robby J. - Vocals

Lenwood Sonnier - Bass, vocals

  • Lekker album. Met erg funky ritmes en riffs. Goed weggewerkt in een metal jacket

    Door Marc Brouwer op 07-08-2016 21:23:55

  • Ik heb/had het idee dat het een echte jaren '90 band is.

    Door Chris van der Aa op 07-08-2016 21:40:28

  • Klopt. In hun hoogtij jaren

    Door Marc Brouwer op 07-08-2016 21:45:55