Loading...

Sun Below - Black Volume III

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-12-2019

Tracklist

01. Green Visions
02. Solar Burnout
03. Wires [Red Fang cover]

Voor fans van Black Sabbath, Sleep, Electric Wizard, Red Fang en Kyuss; met een van de eerste regels van de press-kit heeft Sun Below (beter gezegd: hun promotor) direct mijn aandacht. Deze Canadese band is pas vorig jaar opgericht, en heeft in rap tempo al drie EP's uitgebracht. Pas met deel 3 leer ik de band nu kennen, al heb ik direct ook Black Volume I en II opgezocht.

De muziek die dit trio laat horen is grofweg een mix van heavy rock, stoner, doom en sludge. Fuzz, zware grooves en lompe riffs maken overduidelijk de dienst uit, ook nog aangevuld met een prettige dosis psychedelica. Grappig genoeg noemen ze hun muziek zelf sativa rock, verwijzend naar de cannabis-soort. Dan weten wij natuurlijk wel wat naast muziek maken nog meer een hobby zou kunnen zijn van de bandleden.

Ik vind de lompe, zware muziek van Sun Below echt heerlijk weg luisteren. Traag, log en meeslepend, voorzien van spaarzame, ijle (van effecten voorziene) vocalen is dit van die typische psychedelische fuzz waarop het heerlijk trippen is. Vooral het langste nummer Solar Burnout, met veel herhalingen en lome passages, doet het helemaal voor mij. De schatplichtigheid aan genoemde - en ook nog wel wat andere voorbeelden en invloeden - druipt er aan alle kanten vanaf, maar stoort me geenszins. De moddervette grooves hebben me simpelweg al snel in hun greep.

Ik raad elke liefhebber van fuzzende stoner, voorzien van hallucinerende effecten, direct op zoek te gaan naar de bedwelmende klanken van Sun Below. Wat mij betreft had Black Volume I tot en met III direct als een compleet album mogen worden uitgebracht. Ik had het onmiddellijk aangeschaft! Ik ben ook wel benieuwd wat deze band verder gaat uitspoken in de (nabije?) toekomst.

Jason Craig - Vocals, Guitars

Garrison Thordarson - Bass, Vocals

Will Adams - Drums, Vocals