Loading...

Survival Is Suicide - Retrovolution

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-05-2018

Tracklist

01. Demon
02. The Beauty Of A Stoned Machine
03. Complication
04. The Hunger
05. The Wonderful Scars
06. Chrysalis
07. Retrovolution

En weer een bandnaam die me helemaal niks zegt. Maar dat blijkt na enig onderzoek niet zo vreemd. Survival Is Suicide is een duo afkomstig uit Spanje, dat sinds 2007 actief is. In 2011 verscheen debuutalbum ...Just Like Spiders Eat Flies, waarna het jarenlang stil bleef rond de band. Pas vorige maand zag een opvolger het levenslicht: Retrovolution.

Hierop laat het duo in ruim 37 minuten horen dat zij old school death-adepten zijn; met een twist. Ik hoor bijna alleen maar heel veel oude Morbid Angel in vooral de eerste twee tracks van de plaat - Demon en The Beauty Of A Stoned Machine zouden zo van Altars Of Madness afkomstig kunnen zijn. Pas daarna komt de ware aard van het beestje naar boven, en wel op het moment dat het tempo gevoelig wordt terug geschroefd en de synths hun intrede doen.

In de uitgesponnen track Complication kruipen er wat meer sinistere invloeden in de trager gespeelde metal, die het geheel een wat experimenteel karakter geven. Een heel verschil met de twee voorafgaande nummers, een stuk interessanter vooral. De sfeer wordt hier bepaald door indringende, atmosferische klanken uit het toetsenbord, in de plaats waarvan je normaal gesproken gitaren zou verwachten. Dat levert wat mij betreft een lekker duister stukje muziek op, waar ik prima naar kan luisteren.

De als intermezzo's klinkende tracks The Hunger en Chrysalis borduren nadrukkelijk voort op deze stijl, maar laten een gevoel van teleurstelling achter. Het lijken eerder ideeën voor nummers die nog niet compleet zijn dan dat ze als compositie daadwerkelijk iets toevoegen.

Na meerdere luisterbeurten van Retrovolution is dat ook precies het gevoel waarmee ik achterblijf. De aanzet tot deze atmosferische death metal kan me zeker bekoren, maar de nummers klinken voornamelijk nog gewoon niet af. Hopelijk gaat het duo Survival Is Suicide hier in de nabije toekomst nog mee door. Ik blijf nu met een onbevredigd gevoel achter.

Epojè - Drums

Zaratozom - Vocals, Bass, Synthesizers