Loading...

Symbtomy - Demo #1

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-09-2020

Tracklist

1. The sounds of perverse thoughts
2. The taste of human trophy
3. ...and the knife cut surgically

Symbtomy is oorspronkelijk ontstaan als een zijproject van gitarist Dejvy, maar nadat Duzl en Martin zich bij de line-up voegden, werd Symbtomy een vaste band. Het idee dat de band in actie bracht, is simpel: stof de oude praktijken van de jaren '90 af en breng een ode aan de bands uit die tijd. Het materiaal voor deze eerste demo werd eind 2019 gecomponeerd en gerepeteerd (de bezetting op deze demo is niet de huidige band-line-up). In eerste instantie alleen als digitale release, maar omdat de band van plan is om de weg van bands uit de jaren '90 te volgen, moest het eerste fysieke medium een ​​audiocassette zijn. Die zal later dit jaar dan ook nog gaan verschijnen.

Wat ik wel heel bijzonder vind, en de hulde aan de jaren '90 Zweedse death metal alleen nog maar meer kracht bijzet, zijn de drie gastvocalisten die Symbtomy heeft weten te strikken voor hun eerste drie tracks. Respectievelijk Jonny Petterson (Wombbath, Ashcloud, Henry Kane, Just before Dawn, Ursinne en nog veel meer), Ralf Hauber (Revel In Flesh) en Johan Jansson (Interment, Dreadful Fate, Centinex, Demonical) hebben hun bijdragen geleverd.

De zang klinkt op alle drie de tracks dan ook lekker vet, zeker een pluspunt op deze demo. Maar ook met de composities zelf vind ik helemaal niks mis. Ondanks dat met de gekozen muzikale insteek en omkadering het geluid vast staat, bieden de drie nummers ruim voldoende afwisseling. Van de opzwepende opener The Sound Of Perverse Thoughts via het overwegend slepende The Taste Of Human Trophy tot het denderende en beukende slotakkoord van ... And The Knife Cut Surgically is het genieten van dat typische zagende gitaargeluid en de moddervette grooves. En altijd zijn er dan die stiekeme, gemene melodieuze gitaarleads, die deze muziek z'n verslavende karakter geven.

Symbtomy zet dan ook zeker niet vol in op brute kracht of snelheid, maar behoudt constant het gevoel voor melodie en toegankelijkheid. Ik vind deze drie tracks als kennismaking zeer geslaagd, en wil zeker meer van deze band horen. Omdat de internationale scene vol zit met bands in dit genre, zal het Symbtomy moeite gaan kosten om hun plaats daarin te verwerven. In kwalitatief opzicht vind ik de band echter zeker niet onderdoen voor menig collega!

Martin - vocals

Dejvy - guitars

Adis - bass guitar

Štěpán - drums