Loading...

TDW / Dreamwalkers Inc - Aphrodisia

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 21-10-2016

Tracklist

01. Aphrodisia
02. Dirge
03. Anthem
04. Lovesong

TDW, oftewel Tom de Wit, is een eigenzinnige artiest uit Amersfoort, en de band die hij achter zich heeft staan heet Dreamwalkers Inc. Zijn markante muziek heeft mijn aandacht gekregen sinds de release van zijn laatste album: Music To Stand Around And Feel Awkward To. In mei 2017 mogen we gaan genieten van het volgende album, The Antithetic Affiliation. Maar tot die tijd mogen we het doen met de EP Aphrodisia, die ons al een voorproefje geeft van de volgende full-length, die zal bestaan uit twee delen, een light en dark. Op deze EP zijn van beide delen nummers gezet, dus ik bereid me voor op een leuke mengelmoes van emoties en muzikale stijlen.

Aftrappend met de titelsong van deze EP, heb ik zo’n idee dat dit nummer gaat toebehoren aan het ‘dark’ gedeelte. Ik herken wel gelijk de quirks die ik zo kan waarderen van TDW, die elektrische viool, die vage geluidseffecten hier en daar, en Tom’s fantastisch Nederlandse accent. Dan weer keihard beuken, dan weer rustig als een zomerse ballad. Prog/melodic metal in zijn puurste vorm; waar er nog aangeklooid wordt met psychedelische effecten zonder te ‘artsy’ over te komen.

Dirge is weer duidelijk een ‘light’ plaatje. Een ballad in duet met een zekere Cailyn Erlandsson die voortborduurt op het idee van Some Things I (van voorgaand album Music To Stand Around…). Anthem is een verkorte versie van de single die al een tijdje geleden met videoclip is verschenen, en kan ook weer omschreven worden als een typisch TDW visitekaartje. Een refrein dat je in hogere sferen brengt, en heerlijk gecontroleerde chaos alom. Overduidelijk eentje van de ‘dark’ kant!

We sluiten deze – voor mij veel te korte EP – af met Lovesong. Weer een ballad met een opvallend computerachtig tinkeltje dat overal en nergens opduikt. Wel hebben deze vier nummers me ongelofelijk nieuwsgierig gemaakt naar het aankomende album. Als het om Tom de Wit gaat, kunnen we aardig wat leuke, verrassende en verfrissende dingen verwachten, en deze EP bevestigt die vermoedens alleen maar.

Tom de Wit - Vocals, Synths, Piano, Guitars, Percussion

Lennert Kemper - Guitars, Vocals

Peter Den Bakker - Bass

Vincent Reuling - Synths, Vocals

Rik Bruineman - Drums

Hanna van Gorcum - Violin, Vocals