Loading...

Temptress - See

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-07-2023

Tracklist

01. Death Comes Around
02. Into My Soul
03. Waiting
04. Cry
05. Serpentine
06. Hopeless

Het Amerikaanse drietal dat medio 2019 werd opgericht, vond hun plek en bracht kort daarna de titelloze debuut-EP Temptress uit. De band bracht al snel hun muziek naar het podium, een waardevolle ervaring. Tot een zekere pandemie daar een eind aan maakte, en de band over ging tot het schrijven van hun debuutalbum, waarvan de opnames en productie eind 2021 voltooid waren. In juni 2022 tekende Temptress bij Metal Assault Records. En dus verscheen in het voorjaar See. Weliswaar 'slechts' zes titels, maar met een speelduur van bijna drie kwartier is See toch echt een langspeler.

Opener Death Comes Around is met z'n tien-en-halve minuut meteen de langste track van de plaat. Deze begint met een psychisch geïnduceerde stoner-achtige sound. Enorm sfeervol, waar je als luisteraar helemaal mee naar binnen wordt gezogen; nou ja, ik wel in elk geval. Het bijna even lange Into My Soul introduceert subtiele bluesinvloeden, en een aanstekelijk refrein.

Serpentine - het nummer dat ik als eerste hoorde van dit album - combineert doom-, sludge- en stoner-elementen in een nummer dat door een scala aan muzikale stemmingen reist. Afsluiter Hopeless ontketent zware vervorming door middel van donkere en dissonante gitaren. Voor die laatste twee is Cry bijna een ingetogen intermezzo. Met iets meer dan vier minuten verrassend compact, en voorzien van gevoelige vocalen.

Voorzien van een meeslepende atmosfeer, zwaar vervormde gitaren en pakkende rock-'n-roll-ritmes levert Temptress een dynamische plaat af met een verleidelijk geluid.

Kelsey Wilson - Guitar, Vocals

Andi Cuba - Drums, Vocals

Christian Wright - Bass, Vocals