Loading...

Ten Times A Million - Ten Times A Million

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-11-2018

Tracklist

01. When The Lights Go Out
02. Silhouettes
03. Get It On
04. Clown Face

Een poosje terug werd mijn aandacht getrokken door het nummer plus video When The Lights Go Out van het mij nog onbekende Ten Times A Million. Dit is een lekker donker rocknummer, schuurt een beetje tegen grunge aan, maar is toch bovenal pakkend. Maar eens nader kennis maken dus.

Ten Times A Million startte in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster. In de eerste jaren werd flink opgetreden, zowel in Nederland als ook in Duitsland en Denemarken, tot zelfs een showcase in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar tekende de band een deal met JuiceJunk, hetgeen resulteerde in de eerder genoemde single die in september verscheen, opgevolgd door de debuut-EP Ten Times A Million een maand later.

De EP bevat vier tracks en begint met When The Lights Go Out, een goed begin dus wat mij betreft. Ook na deze hernieuwde kennismaking blijft het nummer hangen, en levert de wat spooky aanpak in de refreinen nog altijd kippenvel op. Opvallend vind ik dat de nummers alle vier kort en compact zijn (allen rond de drie-en-halve minuut), Ten Times A Million komt snel tot de kern van het liedje, en houdt blijkbaar niet van intro's en andere overbodige poespas.

Helaas voor mij levert geen van de volgende drie nummers hetzelfde gevoel op als de opener, al komt Silhouettes nog wel een beetje in de buurt. De sfeer wordt er niet opeens vrolijker op of zo, maar de liedjes grijpen me net wat minder. Evengoed hoor ik er kwaliteit en eigenheid in terug; de combinatie van donkere, rauwe rock en een catchy, pop-gerichte aanpak blijkt in elk geval te werken. Ik denk dat ik Ten Times A Million maar eens snel live moet gaan zien.

Sem - Bass

Mart - Drums

Alex - Guitar

Peter - Guitar

Martin - Vocals