Loading...

The Aurora Project - World of Grey

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 07-01-2017

Tracklist

01. Expect Us
02. Warmongers
03. Stone Eagle
04. Deadly Embrace
05. Mediapuppets
06. World of Grey
07. Circles in the Water
08. Dronewars

Sinds 1998 timmert The Aurora Project al aan de welbekende weg. Dat dit niet altijd zonder slag of stoot gaat valt niet te ontkennen. Nadat de band drie succesvolle platen en een DVD heeft uitgebracht vallen ze in een diep gat, nadat hun belangrijkste speler Marc Vooijs plotsklaps in 2014 komt te overlijden. Na goed overleg en een jaar rust wordt besloten om met vijf man door te gaan.

Het concept voor deze plaat was al gestart door Marc Vooijs, door zijn wegvallen werd deze taak overgenomen door keyboardspeler Marcel ‘Mox’ Guyt. De muziek werd geschreven met hun live optredens in hun achterhoofd met maar één gitarist. Muzikaal gezien moesten ze dus een aanpassing maken. Dit hebben ze uiteindelijk opgelost met een andere invulling van keyboards en baslijnen. Het verhaal uiteindelijk gaat over ‘de spanning tussen een gevestigde wereld en de mensen, waarvan de laatste zal verliezen’.

Ondanks het verlies van een tweede gitarist is dit niet te horen, en laat Rob Krijgsman horen dat hij als bassist niet alleen op het podium staat om de drummer te begeleiden in de ritmesectie. Ondanks dat ik in het begin wat moeite heb gehad met de zang, past deze eigenlijk prima bij de progressieve/symfonische muziek.

Ik hoop dat de band met World Of Grey uiteindelijk het succes krijgt dat ze wel verdienen. Dit is een sterk progressief rockalbum van Nederlandse bodem. Een album vol verrassingen en sterke nummers. Helaas voor mijn jaarlijst 2016 te laat, anders was het zeker een kanshebber geweest.

Marcel Guyt - toetsen

Dennis Binnenkade - zang

Rob Krijgsman - bas

Joris Bol - drums

Remco v.d. Berg - gitaar, zang