Loading...

The Crawling - In Light of Dark Days

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-01-2016

Tracklist

01. The Right To Crawl
02. End Of The Rope
03. Catatonic

The Crawling is een trio uit Noord-Ierland, waar ik tot deze EP nog nooit van gehoord had. Jammer, want hun muziek ligt me wel. Het drietal is onder deze naam pas sinds 2014 bij elkaar; de muzikanten zijn verder ook niet echt bekend, alleen drummer Gary Beattie ken ik van Zombified, een old school death metalband.

Onder de genoemde categorie kun je The Crawling ook een beetje scharen, al voegt deze band er wel een serieus potje doom aan toe. Drie vrij lange, vooral slepende nummers houden je aandacht van begin tot eind vast, bijna 20 minuten lang. Of veel te kort eigenlijk, want hier lust ik wel pap van! Traag, gevoelig, meeslepend, met op z'n tijd een pittige uitbarsting. Uitgewerkte, spannende intro's en goed opgebouwde nummers weten de spanning goed neer te zetten. Een lekker creepy sfeertje doet de rest.

Vooral End Of The Rope is een fijn afwisselend nummer, het begint onverwacht melodieus, maar de logge riffs en dito grunt plaatsen het geheel in een behoorlijk zwaarder daglicht. Begrijp me goed: de muziek ligt nog altijd lekker zwaar op de maag, maar de aanpak is zo catchy dat dit echt een verslavend lekker liedje is. Compact van lengte ook nog. Sowieso zit de muziek van The Crawling niet al te ingewikkeld in elkaar, verwacht hier geen technische fratsen, maar 'gewoon' superdegelijk uitgevoerde muziek. Met Catatonic als waardig slotakkoord: weemoedig en beklemmend is dit echt verrukkelijke doom voor de liefhebber!

Met een ronkende bas, knallend drumwerk en afwisselend logge en zwierige riffs is dit death/doom uit het boekje. De rochelende putgrunt maakt het plaatje helemaal compleet. Niet verrassend of origineel, maar o zo lekker. Aanrader!

Andy Clarke – Guitar, Vocals

Stuart Rainey – Bass, Vocals

Gary Beattie - Drums

  • Goed beschreven.. Ik mag zo nu en dan wel doom luisteren. Maar vaak vind ik het niks...

    Dit is daar in tegen een zeer goed nummer

    Door Marc Brouwer op 24-01-2016 18:31:01