Loading...

The New Roses - Nothing But Wild

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-10-2019

Tracklist

01. Soundtrack Of My Life
02. Can't Stop Rock & Roll
03. Down By The River
04. Nothing But Wild
05. Heartache
06. The Bullet
07. Running Out Of Hearts
08. Unknown Territory
09. As The Crow Flies
10. Give & Take
11. The Only Thing
12. Meet Me Half Way
13. Glory Road
14. Down By The River [Unplugged] [bonus]
15. Fight You Leaving Me [Unplugged] [bonus]

The New Roses is opgericht in 2007 in Wiesbaden, Duitsland, en kwam deze zomer met hun vierde album Nothing But Wild op de markt. Ik was al bekend met deze band dankzij de voorgaande albums Dead Man's Voice (2016) en One More For The Road (2017).

Er is dan ook gene enkele aanleiding om te verwachten dat dit vierde album ergens nog zou kunnen verrassen. De catchy hardrock van The New Roses sluit nog altijd naadloos aan bij die van de grote acts uit de jaren '70 en '80. Als voorbeeld noemde ik tijdens vorige reviews de namen waar deze band op dat moment mee tourde. In dit actuele geval zijn dat Kiss en Scorpions, en hoewel die van origine als metalbands beschouwd werden passen de stijlen uitstekend bij elkaar. Al vind ik Bon Jovi en Aerosmith nog steeds de meest passende vergelijkingen. De sound van The New Roses is dan ook erg Amerikaans; geschikt voor zowel de grote podia als de college-radio.

Behalve catchy is de hardrock van The New Roses ook erg energiek. Op de ballad The Bullet en de rustige meezinger Meet Me Half Way na wordt er gerockt, gestampt en gefeest dat het een lieve lust is. Can't Stop Rock & Roll is de band dan ook op het lijf geschreven. Je kunt de band betichten van een gebrek aan eigen smoel of originaliteit, maar wat luistert hun muziek toch verdomd lekker weg. De ene oorwurm is nog maar nauwelijks afgelopen, of het volgende nummer staat al weer te trappelen om je gehoorgangen binnen te dringen.

Als bonus krijgen we deze keer twee akoestische, uitgeklede nummers te horen, waardoor we kunnen constateren dat ook dan de tracks overeind blijven. The New Roses blijft met hun vrolijk makende party rock dus gewoon rake nummers voortbrengen. Ik kan er, ondanks de eenvoudige insteek, nog altijd prima naar luisteren. Dit is een festivalband bij uitstek.

Timmy Rough - zang, gitaar

Norman Bites - gitaar

Hardy - bas

Urban Berz - drums