Loading...

The Unslain - Unslain

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-06-2020

Tracklist

01. Unslain

Ik maakte in januari 2019 kennis met de Nederlandse metalband The Unslain. De band speelde toen in de Gelderse voorronde van de Metal Battle in Harderwijk; dat optreden maakte een zodanig indruk dat The Unslain een ronde verder kwam in de wedstrijd. De band schopte het zelfs tot de finale, waarin de publieksprijs gewonnen werd. Tot dan toe had de nog jonge band één album in de bagage: We Will Battle (2018). Die had ik op dat moment nog niet gehoord.

Op 1 juni 2020 komt de band met de nieuwe single Unslain, inclusief video. Het leuke daaraan is dat de bijbehorende beelden opgenomen zijn tijdens genoemde Metal Battle-finale, ook in Estrado, Harderwijk. Zo heb je meteen een goede indruk van de performance van deze band, waarnaast de muziek natuurlijk voor zichzelf spreekt.

Door klassieke 80’s metal te combineren met hedendaagse moderne metal en licht-progressieve invloeden, probeert de band een eigen geluid te ontwikkelen, dat ze zelf 'modern old-school metal' noemen. De single draait om het onderwerp 'onverslaanbaar zijn' (ik maak geen knipoog naar de Metal Battle) en dit thema komt dan ook duidelijk in de tekst naar voren.

Het nummer Unslain zelf zit lekker in elkaar. Ongedwongen, energiek, enthousiast gebrachte heavy metal, een eigentijds geluid, maar met een overduidelijke link naar het verleden. Riffs en gitaarmelodieën die blijven hangen, een ritmesectie die een stevig swingende basis legt, en vocalen die uitnodigen om mee te gaan doen. Geen opnieuw uitgevonden wiel, wel oerdegelijk in de kwaliteit, en uiterst aangenaam vermaak. Ik vind het altijd te prijzen wanneer een jonge band het vaandel van de authentieke heavy metal hoog houdt. Goed gedaan dus!

Bart Foppes - Guitar, Vocals

Jeroen Hermsen - Vocals, Guitar

Luc Builtjes - Bass guitar

Indy Wessels - Drums, Vocals