Loading...

Those Who Bring The Torture - Pain Offerings

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-08-2018

Tracklist

01. The hangman and the hanged
02. Another victim of insanity
03. worst show ever
04. Endquester
05. Mental meltdown
06. Pain offerings
07. Enter the damned
08. Onwards to termination
09. Interlude before the end

Those Who Bring The Torture begon hun carrière als death grind-band en evolueerde langzaam hun sound naar een volwaardige death metal-machine. Pain Offerings is - nog maar een jaar na Necromancer - het vijfde volledige album van deze bulldozers van death metal, en bevat negen tracks in een goed half uur met pure old school death metal foltering.

Onder leiding van de workaholic Rogga Johansson - met zijn onvermijdelijke trawanten Dennis Blomberg en Brynjar Helgetun - is Pain Offerings van begin tot eind een plaat die je schedel in het stof laat vallen en het merg van je botten afschuurt. Degenen die deze foltering brengen zetten zich onmiddellijk in om nooit meer te berusten totdat de laatste noten van het negende en laatste nummer zijn weggestorven. Er is geen uitstel van de onheilige slachting die Those Who Bring The Torture weet te verspreiden wanneer ze zich van het ene naar het volgende nummer voortbewegen en je het ene na het andere pijnlijke offer opdringen.

Elk nummer van deze release is een onophoudelijke aanval van pure old school death, en niets anders dan dat. Laten we bandnaam en albumtitel maar gewoon (nog een keer) letterlijk vertalen, want degenen die de marteling brengen, voorzien je van niets dan puur en rauw doodsmetaal. Deze kooplieden van de dood gaan nietsontziend te werk van de ene naar de andere track, en geven je nooit een moment van frisse lucht, terwijl ze zich vastklampen aan de kadavers en uitgestrooide ingewanden die je uiteindelijk betoveren.

Pain Offerings is een verstikkend en niet aflatend bombardement van riffs en grooves, een die zijn mes tegen je nek plakt totdat de laatste knoestige noot door de zalen van de doden is gegaan. Elke track is een goed geconstrueerde afslachting, een indringend album dat tot doel heeft om je rottende lijk weg te gooien in een ondiep, vochtig graf. Letterlijk headbangen tot je er dood bij neervalt is het devies.

Rogga Johansson - zang, gitaar, bas

Dennis Blomberg - bas, gitaar

Brynjar Helgetun - drums