Loading...

Thundermother - Heat Wave (Deluxe Edition)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-05-2021

Tracklist

CD 1
01. Loud and Alive
02. Dog from Hell
03. Back in '76
04. Into the mud
05. Heat Wave
06. Sleep
07. Driving in Style
08. Free ourselves
09. Mexico
10. Purple Sky
11. Ghosts
12. Somebody Love me
13. Bad Habits
CD 2
14. The Road is Ours
15. Show me What you Got
16. You can't Handle me
17. Driving in Style (Acoustic)
18. Dog from Hell (Acoustic)
19. Sleep (Acoustic)
20. Give me some Light (Live)
21. Thunderous (Live)
22. Hellevator (Live)
23. Rock N Roll Heaven

Thundermother levert wat ze beloven en was ook erg succesvol op tournee in 2020 - ondanks alle Covid-19 restricties waren ze een van de weinige bands die lieten zien dat je met alternatieve concepten kunt touren. De fans waren enthousiast, zelfs als het podium op het dak van een omgebouwde brandweerwagen op hoge hoogte staat! Waar de vier Zweedsen optreden, brandt de lucht!

In mei 2021 verschijnt er weer een verrassing voor de fans: Thundermother brengt de Heat Wave Deluxe Edition uit - inderdaad een heruitgave van het album dat nog geen jaar oud is. Als dubbel-CD digipak en daarnaast met diverse gelimiteerde gekleurde dubbelvinylversies. Je vindt er niet alleen het complete originele album op, maar ook een bonus-CD / -album met maar liefst tien andere niet eerder uitgebrachte tracks. Daaronder vinden we (op volgorde) drie gloednieuwe tracks, drie akoestische versies van nummers van het reguliere album, drie live tracks van Wacken World Wide, en tot slot een (eerder verschenen) Japanse bonustrack.

Voor de live-versies lijkt dat voor de hand te liggen, maar ook de akoestische versies spetteren van energie. Ook in meer uitgeklede vorm overtuigt de muziek van Thundermother, waarop het alsnog heerlijk meeswingen is. Omdat het gaat om drie nummers van het oorspronkelijke album kun je als luisteraar ook direct vergelijken. De drie nieuwe nummers sluiten uitstekend aan bij het werk van Heat Wave, en hadden daar van mij best nog bij gemogen. Grappig genoeg is afsluiter Rock N Roll Heaven het nummer dat het meest aan AC/DC doet denken - een erg leuke mix van Hells Bells en For Those About to Rock, met dank aan de gastzangers.

Wat ik van het oorspronkelijke album Heat Wave vond kun je in het kort hieronder terug lezen, of iets uitgebreider hier. Wanneer je het eerder uitgebrachte album nog niet hebt of kent, zou ik absoluut voor deze nieuwe versie kiezen. De tweede CD is zeker de moeite waard!

Loud And Alive is de perfecte opener, zowel qua titel als qua opzwepende stijl. Met nummers als Dog From Hell en Back In '76 is het lekker meestampen, waarna de dames met Into The Mud laten horen ook Motörhead-achtige snelheden aan te kunnen. Met titelnummer Heat Wave hebben we een onvervalste AC/DC-bluesrocker te pakken, een stijl die wordt uitgebouwd met Mexico. Driving In Style vind ik zelf een van de fijnere nummers van het album, want deze laat een heerlijke drive horen, en is daarnaast enorm pakkend. Daarna doet Free Ourselves er qua pakkendheid nog een schepje bovenop, al is deze wel weer enorm aan AC/DC te linken, zeker qua gitaarwerk. Over de gitaar gesproken: zonder de overige dames tekort te willen doen is Filippa Nässil toch wel de ster van dit team. Zelfs haar solo's zijn over het geheel genomen niet te versmaden.

Thundermother lijkt met het vierde album nu wel de slag te pakken te hebben. De band klinkt volwassener, en tegelijkertijd frisser dan ooit te voren. Het groepsproces werpt z'n vruchten af, en leidt in dit geval tot een (h)eerlijk rockend album, dat elke rechtgeaarde liefhebber van klassieke hardrock moet kunnen aanspreken. Ik wil er geen flauwe seksistische grap van maken, maar Thundermother is gewoon een band met ballen, die weet hoe je moet rocken! Met uitzondering van het slaapverwekkende, dus toepasselijk getitelde Sleep, is het wat mij betreft hier gewoon twaalf keer raak. Nu wil ik de band onderhand wel eens live zien ook!

Filippa Nässil - gitaar, zang

Guernica Mancini - zang

Emlee Johansson - drums

Majsan Lindberg - bas