Loading...

Total Annihilation - ...On Chains Of Doom

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-02-2020

Tracklist

01. Falling Fast
02. Reborn In Flesh
03. Iron Coffin
04. Dead Souls
05. ...On Chains Of Doom
06. Experience The Terror
07. Tunnelratten
08. Black Blood

Total Annihilation is een thrash metalband uit Zwitserland die al sinds 2006 actief is, en al twee langspelers op z'n naam heeft staan. Ook twee splits en een live-album zijn de laatste jaren verschenen. Het voorlaatste studio-album dateert echter al weer van 2012; in de tussenliggende jaren is er vooral naarstig gezocht naar de juiste bandleden. Zanger Daniel Altwegg is inmiddels nog het enige originele bandlid, de ritmesectie is pas sinds 2018 weer compleet. Deze perikelen zijn blijkbaar overwonnen, en dus is er tijd voor een nieuw album: ...On Chains Of Doom.

Met Falling Fast schiet de band voortvarend uit de startblokken, hoe kan het ook anders met zo'n titel. De thrash van Total Annihilation is overwegend van de lekkere vlotte soort, old school, en vooral Bay Area-achtig. Dat betekent prettig hakkende riffs, een voortjakkerende en beukende ADHD-drummer, een rollende bas, en lekker rauwe zang. Natuurlijk is er zo af en toe ruimte voor een adempauze (het tweede deel van Iron Coffin, passages uit Dead Souls en titelnummer ...On Chains Of Doom), waarna de band met z'n muziek weer snel doorpakt. Juist die wat langere nummers laten in de tragere passages een aangenaam donker sfeertje horen, dat spreekt me zeer aan, en werkt ook prima voor de dynamiek en variatie.

Tunnelratten is ook wel een beetje een bijzondere track; een beetje Slayeriaans, en met een heerlijk middenstuk dat me sterk doet denken aan Left Hand Path ... en mij niet alleen verwacht ik. Juist vanwege die insteek een van de meer verrassende nummers op de plaat. Met afsluiter Black Blood is het dan weer lekker hakken en zagen geblazen. Na het geluidsfragment van een autopsie rost deze er lekker vandoor in die typische hakkende stijl. De zang lijkt hier wel extra verrot te klinken. Vet hoor!

Hou je van sterk uitgevoerde old school thrash, verzorgd, in een hedendaagse productie, dan zit je met ...On Chains Of Doom van Total Annihilation geramd. Acht sterke tracks, onderling afwisselend, energiek en agressief, allemaal raak zonder een enkele misser. Ik raad 'm zeker aan, en hoop zelfs dat de Zwitsers ons niet weer acht jaar laten wachten op een vervolg.

Daniel Altwegg - zang

Nicolas Stelz - gitaar

Jürgen Schmid - gitaar

Michael Lautenschläger - drums

Niggi Denger - basgitaar