Loading...

Trumpets Of The Apocalypse - Stabbed to Death

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-07-2018

Tracklist

01. Intro (Hail to the Cheeto)
02. DIE!
03. Collarteral Damage
04. Trump-care
05. Tax Cuts
06. Mar-a-Lago Massacre
07. Drain The Swamp
08. Fake News
09. The TURD Reich
10. Born To Die [M.D.C. cover]

Friesland heeft er een nieuwe bende herrieschoppers bij: Trumpets Of The Apocalypse. Of nou ja bende, het is eigenlijk 'slechts' een duo. Een ervaren duo, want Bart is ook nog de drummer van De Hûnekop, terwijl Sietze nog actief is met de hardcore puristen Icepick. Maar allebei draaien ze al meer dan twee decennia mee in de vaderlandse metal- en hardcore-scene, getuige ervaring in bands als Spirit 84, Dead Horse Running en Ill Nino.

Stabbed To Death (met als subtitel With A Flag Pin) heet het stukje huisvlijt dat beide heren in elkaar gesleuteld hebben. Trumpets Of The Apocalypse wil blijkbaar graag hun gal spuwen over - de bandnaam geeft het al een beetje weg natuurlijk - het wel en wee van de huidige president van de Verenigde Staten: Donald Trump; die ze zelf overigens "the orange buffoon" noemen. En dat doen ze in tien razende tracks die bij elkaar een goed kwartier duren, en waarbij geen blad voor de mond genomen wordt. De geventileerde ongenoegens - okay dan: pure woede en frustratie - zijn net zo rechttoe rechtaan als de muzikale benadering.

De titels spreken boekdelen, en mogen net als de teksten behalve als welgemeende aanklacht zo af en toe natuurlijk ook wel met een knipoog bekeken worden. Het is voornamelijk ziedende hardcore dat we te horen krijgen, uiteraard vanuit de pure rauwe punk-houding, terwijl in muzikaal opzicht ook raakvlakken te horen zijn met thrash metal en grindcore (Tax Cuts bijvoorbeeld). Als inspiratie gelden bands als Dead Kennedy's, Discharge, Carnivore, en eventueel een vleugje Napalm Death (Scum-tijdperk) en (hele oude) Slayer.

Vergezeld van sfeerverhogende samples rossen de tien tracks de vouwen uit je broek. Van ingetogen passages, rustpuntjes, variatie of tempowisselingen wil Trumpets Of The Apocalypse niks weten; raggen en beuken zijn de sleutelwoorden. De boosheid zit blijkbaar erg diep, en moet op deze wijze tot uiting worden gebracht. In puur muzikaal opzicht misschien niet al te spannend of origineel, maar wel retestrak gespeeld en zeer gemeend gebracht. Muziek (en teksten) uit hart, door en voor liefhebbers.

Sietze van Riel - gitaar, bas, zang

Bart Scheffers - drums, zang