Loading...

Tzimani - Tzimani (Expanded Edition)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-03-2020

Tracklist

01. Shift
02. Overdrive
03. Locomotive
04. Final Hour
05. We Are The Ones
06. Get Me Out of Here
07. Carry On
08. Night People (Dio cover)
09. Doctor Rockter (W.A.S.P. cover)
10. Overdrive (2017 Demo)
11. Final Hour (2017 Demo)
12. Get Me Out of Here (2017 Demo)

Tzimani is een duo bestaande uit de gebroeders Vazquez, wiens geluid deel uitmaakt van de ontluikende opleving van de nieuwe golf van Amerikaanse heavy metal. De band zal - uiteraard aangevuld met andere muzikanten - bijna een maand op pad gaan door de VS en Canada ter ondersteuning van de heruitgave van hun zelfgetitelde debuut-EP. Deze zal later deze maand worden uitgebracht op Bonita Steel Records voor het digitale formaat, en Diabolic Might Records voor vinyl.

De oorspronkelijk zes tracks tellende EP bevat ook covers van Dio's Night People en W.A.S.P.'s Doctor Rockter, single Carry On die in 2019 werd uitgebracht, samen met nummers van hun ongetitelde demo uit 2017. Voor zover ik kan nagaan is er aan de oorspronkelijke uitgave qua geluid of productie niets veranderd; de meerwaarde van deze re-release zit 'm dus puur in de toevoeging van extra tracks - en heet dan ook niet voor niets Expanded Edition - en de marketing voor de aanstaande tour.

Tzimani klinkt als een band uit de NWOBHM, en dat pakt zowel positief als negatief uit. Pluspunt vind ik de authenticiteit, dat geluid dat me terug voert naar mijn jonge tienerjaren, en ik de heavy metal aan het ontdekken was. Het is precies die muziek waar ik altijd een zwak voor zal blijven houden. Een nadeel is hier dat Tzimani op hun EP klinkt alsof het ook nog echt de jaren '80 is. Daarmee bedoel ik dat dit gewoon ouderwets klinkt, en niet als een product(ie) van nu. Dat was twee jaar geleden al zo, dus nu nog steeds. Wat dat betreft had een oppoetsbeurt misschien toch niet misstaan.

De covers worden adequaat uitgevoerd, de single Carry On mag gelden als een van de betere composities van Tzimani, en de demotracks laten horen dat het nog primitiever kan dan ik al dacht. Ik vind het op zich best leuk dat Tzimani mij onder de aandacht is gebracht, ik kan prima luisteren naar hun ode aan de NWOBHM, maar ik verwacht niet dat het duo veel potten gaat breken. Old school liefhebbers zullen dit waarderen, maar eerlijk gezegd brengt Tzimani niet echt iets bijzonders.

Eddie Vazquez - zang, gitaar, bas

Sebastian Vazquez - drums