Loading...

Ulrikes Dream - Stem Op Mij

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 09-10-2018

De Leuvense punkband Ulrikes Dream brengt een nieuwe single uit. Die heet "Stem Op Mij". Het is een nummer over de verkiezingen. De bandleden roepen er – vermomd als leugenachtige politici – in op om voor hen te stemmen.

Stemmen

Op 14 oktober trekt iedereen naar de stembus. Kandidaten hebben ons vooraf bestookt met verkiezingsdrukwerk vol nietszeggende slogans en beloftes die ze onmogelijk waar kunnen maken. Ze zijn handjes komen schudden op evenementen. Ze hebben op de social media selfies en filmpjes gepost om hun vrienden en volgers te overtuigen van hun competentie en goede bedoelingen. Met "Stem Op Mij" sluit Ulrikes Dream zich aan bij dit circus. "Holle slogans en halve waarheden verkondigen, dat kunnen wij ook! En anders schakelen we wel een duur communicatiebureau in. De strijd om de populariteit, dat mag iets kosten! Ongetwijfeld halen we dat er later wel uit". Zo redeneert zanger-gitarist Hans. De band is er trots op geen enkel benul te hebben van ruimtelijke ordening, openbare aanbestedingen of de ingewikkelde milieuwetgeving, maar ziet dat vooral als een voordeel. Het gaat om naambekendheid, niet om kennis.

Ulrikes Dream

Ulrikes Dream speelt al sinds 1997 harde punk met songteksten over maatschappelijke thema's. Het is de oudste, nog spelende Leuvense punkband. De band staat bekend omwille van haar energieke live-optredens en haar DIY-attitude. De videoclip "Stem Op Mij" staat exclusief op het Youtube-kanaal Underground Departement, het kanaal voor de underground in Leuven, en werd met erg beperkte middelen, maar veel enthousiasme, opgenomen in Leuven en omgeving. Uiteraard staan de bandleden niet echt op de lijst van een politieke partij. Oplichterij ten top.

Ulrikes Dream [BE]