Loading...

Uncoffined - Ceremonies of Morbidity

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-12-2016

Tracklist

01. The Horrors Of Highgate
02. Plague Of The Uncoffined
03. Ceremonies Of Morbidity
04. Ill Omens Of Death And Disease
05. Awakened From Their Dorment Slumber

Uncoffined are a morbid musical entity influenced by old school death/doom, traditional doom metal, nihilistic and misanthropic sludge, old stinking graveyards that reek of death, old Hammer horror/low budget/zombie movies, the occult and clandestine satanic rituals.

Van Uncoffined's debuut Ritual Death And Funeral Rites kreeg ik zo'n drie jaar geleden stiekem wel een klein stijfje. De muziek die deze band maakt is dat soort stroperig trage, vieze doom die mij zo aanspreekt. De quote waarmee de band zich presenteerde, en waarmee ik de bespreking begon - en ook deze weer - heeft nog altijd z'n aantrekkingskracht op mij. Maar eens horen of dit nog altijd van toepassing is op het nieuwe album Ceremonies of Morbidity.

En dan kan ik bijna niet anders dan in herhaling vallen. Dat wat ik over het debuut schreef is opnieuw van toepassing; hetgeen dus ook betekent dat Uncoffined eigenlijk geen seconde verrassend voor de dag komt. Echter: de belofte van 'slechts' vijf nummers in ruim een uur muziek vind ik zodanig aantrekkelijk dat dat me zeker niet gaat weerhouden. In combinatie met eenzelfde muzikale en vocale invulling doet dit mijn hartje ironisch genoeg (want: in tegenstelling tot het tempo van de muziek) sneller kloppen!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bijbehorende samples van die uberfoute old school horrorfilms die deze muziek zo vaak sieren. Deze keer lijken ze me afkomstig van de George A. Romero klassieker Dawn of the Dead. Als dat geen aanrader is! Misschien is het wel een idee om deze muziek te beluisteren tijdens het kijken naar de film, synchroon lopend met de samples.

Ceremony of Morbidities is dan ook een albumtitel die alle smerige beloftes helemaal waarmaakt! Zeg ik met een welgemeend uitroepteken. Natuurlijk, deze specifieke muziek is en blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer ik eenmaal begonnen ben aan The Horrors Of Highgate wil ik alleen maar meer! Ik moet inderdaad denken aan die ouderwetse horrorfilms, en aan de bijbehorende rottende stinkende lijken als gevolg van rituelen die volkomen verkeerd uitpakten. Het beeld dat ik heb bij deze vorm van musiceren wil ik dan ook echt niet kwijtraken!

Uncoffined voorziet dan ook ongetwijfeld in de behoefte van veel old school doom-fans die verzot zijn op die ultra-trage, loodzware en smerige deathdoom. Geen greintje originaliteit, maar o wat smaakt dit lekker! Eigenlijk gewoon een soort guilty pleasure.

Kat "Shevil" Gillham - Drums, Vocals

Glynn "G. Hall" Alkohall - Guitars

Garry "Gory" Sugden - Bass

Jonny "Rot" Sugden - Guitars