Loading...

Undawn - Justice Is...

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 31-01-2016

Tracklist

01. Coming Home
02. What Justice Is
03. In The Moment
04. A Bond of Brothers
05. Faceless
06. Moving On
07. Forever
08. Fate
09. Never Giving Up
10. The Puppets of Heresy

Ik vind het op zich best bijzonder dat het nota bene Nederlandse Undawn hier nog nooit besproken is geweest. Ik zet even op een rijtje: Twee EP's toen de band nog Symphony Of Destruction heette: Dominate The World (2007) en The Roads To Despair EP (2008). Twee volwaardige albums als Undawn: Jumpers (2011) en nu dan de laatste: Justice Is... (december 2015). De band heeft al opgetreden met acts als Soulfly en Textures, en heeft zo ook o.a. drie vette shows afgeleverd in Duitsland. Toch best een lijstje om trots op te zijn dacht ik zo.

De heren uit Dedemsvaart (Overijssel) spelen blijkbaar melodieuze metalcore met nadruk op meeslepende jams, gitaarsolo’s, grunts/screams en meerstemmige cleane vocalen. Kijk, dat is allemaal heel erg leuk dat gepienter over wat er allemaal op die schijf staat en het hoe en waarom. Maar dat zal me eerlijk gezegd jeuken. Ik ben gewoon een ouwe graftak die precies weet wat hij hoort.

Mensen, we hebben hier een geweldige cd in onze handen van Undawn en jawel van Nederlandse bodem. Deze oersterke prachtplaat Justice Is... behoort gewoon in je kast te staan. Deze heren hebben in een nogal korte tijd een aantal metal muziekjes over Nederland heen gekotst en dat heeft god zij dank z'n werk gedaan waarmee ze nu hun volwaardige tweede CD hebben afgeleverd, die echt puik metal-werk bevat. En tjonge wat zitten die nummers goed in elkaar, samen met een top-productie mag wat mij betreft Undawn daar eens lekker op teren in 2016.

Tijdens de opnames voor de nieuwe schijf kwam niemand minder dan Soilwork’s Bjorn "Speed" Strid nog ff mee bleren op Never Giving Up. Het is al dan niet toevallig een van de sterkere nummers van het album geworden. Ook het nummer Moving On spreekt me wel erg aan en springt er wel een beetje uit. Ik zou zeggen: klasse-schijf!

Michiel Brinkhuis - Vocals, Guitars

Leon Kloosterman - Guitars

Tom Brinkhuis - Drums

Thijs Brinkhuis - Bass, Vocals