Loading...

Void Tripper - Dopefeind

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-09-2021

Tracklist

1. Devil's Reject
2. Burning Woods
3. Hollow
4. Satan & Drugs
5. Comatose

Met trots presenteert Void Tripper z'n interessantste werk tot nu toe: debuutalbum Dopefeind. Vijf nummers (zo'n 36 minuten) van pure acid fuzz en aanbidding voor de 'Masters Of Reality', riff-aanbidding en lof voor het occulte. Sinds het Braziliaanse kwartet in 2016 een dichte en zware sonische katalyse door een muur van sludge, stoner en doom bracht, kwam Void Tripper direct als een veelbelovende naam de internationale zware muziekscene binnen dreunen.

Deze reis brengt ons bij Dopefiend, hun eerste volledige album dat in juni uit kwam. Met de opname verdeeld over de 'homemade style' en een bezoek aan de Casa de Ensaio Studio (waar de drums werden opgenomen), en gemixt en gemasterd in Cosmos Art Studio,werd de productie gedaan door de ervaren muzikant Rafaum Costa.

Void Tripper maakt geen geheim van hun invloeden; niet voor niets bracht de band in 2019 nog een EP uit met de titel Sabbath Worshipping Doom. Want dat is precies wat ze doen! Met logge en soms toch ook felle riffs, een uitgebalanceerde en luidruchtige ritmesectie en vocalen die afwisselen tussen clean en gutural, is de muziek naast Black Sabbath ook geïnspireerd door bands als Monolord, Electric Wizard en Acid Bath.

Welke van de vijf tracks je ook hoort, stuk voor stuk wordt je meegesleurd in een dreigende atmosfeer, een rauwe muzikale weergave van hetgeen Void Tripper te vertellen heeft. Zwaar op de hand, zeker, maar vooral ook erg goed te volgen. Wel fuzz, gelukkig weinig noise; en meer dan voldoende aanknopingspunten om de logge muziek te kunnen waarderen. In mijn beleving - als echte liefhebber - is deze muziek zelfs verdomd pakkend!

Mario Fonteles - guitar, vocals

Anastácio Júnior - guitar, vocals

Gabriel Mota - drums

Jonatas Monte - bass