Loading...

Wade Black's Astronomica - The Awakening

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-05-2024

Tracklist

01. Deceiver
02. Protectors Of The Realm
03. Destiny
04. Monster
05. Hellwalker
06. Darkness Falls
07. Fate Or Faith
08. Chasing After
09. Letter From Hell
10. Sirens
11. Darkness Falls (single edit) [bonus]

Toen ik de bandnaam Wade Black's Astronomica zag, gingen er gelijk wat belletjes af. Wade Black was immers de zanger die het (mijns inziens onderschatte) Crimson Glory-album Astronomica (1999) verdienstelijk inzong. Een naam voor zijn splinternieuwe band was dus gauw gevonden. Al even snel verschijnt een debuutalbum: The Awakening.

Net zo origineel als de bandnaam is de muziek die de luisteraar wordt voorgeschoteld: typisch Amerikaanse melodieuze metal. En ja, de raakvlakken met Crimson Glory, net zo goed als Queensryche en andere US metalbands liggen er dubbeldik bovenop.

Ja, de arrangementen zitten goed in elkaar, de zangpartijen zijn uitstekend verzorgd, melodie en pakkendheid zijn dubbel en dwars aanwezig; en ook ja: het geluid is zo toegankelijk als maar kan. Net als bij Crimson Glory zijn het de langzamere nummers en semi-ballads die er in positieve zin uit springen (Darkness Falls). Een mummer als Monster doet het bijvoorbeeld erg goed wat mij betreft.

Al mag het wat meer swingende en opgefokte Hellwalker er daarna ook wezen; zo na elkaar is dit duo een alleraardigste showcase van waar Wade Black's Astronomica voor staat. Ook Chasing After en aansluitend Letter From Hell laten op mij een goede indruk achter.

Nee, hier wordt niks vernieuwends gedaan, maar deze melodieuze US metal luistert wel verdomd goed weg. Ik weet zeker dat hier genoeg liefhebbers voor zijn!

Wade Black - vocals

Rich Marks - guitars, bass, keyboards

James Fox - guitars, keyboards

Patrick Johansson - drums