Loading...

Wardaemonic - Acts of Repentance

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-04-2020

Tracklist

1. Act I - Introspection
2. Act II - Admission
3. Act III - Castigation
4. Act IV - Sufferance
5. Act V - Repentance

Wardaemonic, zelfs die naam klinkt van zichzelf al gemeen. Wat voor muziek zou daar bij horen? Deze Australische black metalband draait al sinds 2005 mee, en heeft tot dit jaar al drie langspelers en een EP in de bagage. Het laatste album dateert al weer van 2015, eerlijk gezegd was ik ook nog niet bekend met deze band. Het nieuwe Acts Of Repentance is dus mijn kennismaking.

Wat ik inmiddels wel heb begrepen is dat Wardaemonic een aardige ontwikkeling aan het doormaken is. In de basis in dezelfde samenstelling weet de band z'n van oorsprong woeste black metalgeluid steeds meer diepte te geven. Acts of Repentance is dan ook met gemak te beschouwen als het meest volwassen album uit hun carrière. Vergelijkingen zijn volgens band en label te maken met acts als Immortal, Impiety, The Furor, Marduk, Watain, Dark Funeral, Mgla, Blut Aus Nord, Sammath. Liefhebbers daarvan moeten Wardaemonic zeker eens checken.

De band is steeds sterker geworden, en op dit nieuwe album hebben ze zelfs langzamere, dissonante delen opgenomen die briljant werken in contrast met hun kenmerkende explosieve muziek. Dit is black metal van de bovenste plank, die compromisloos is in zijn aanpak, ondersteund met genoeg ervaring om dit gedenkwaardig te maken en ook intrigerend genoeg om er steeds weer op terug te komen.

Dit is een uitstekend uitgevoerde, tijdloze vorm van black metal die geluiden die ermee samenhangen samensmelt tot een epische, krachtige uitdrukking die als typisch kan worden beschouwd. Acts Of Repentance wordt steeds uitgebreider naarmate het album vordert, eerst de luisteraar tot onderwerping brengen en vervolgens een betovering uitspreken met hun transcendentale progressies. Dit is een van de beste extreme metal-albums die uit Australië komen, en zal zeker een mijlpaal worden voor deze misschien wel ondergewaardeerde band.

Maelstrom - Drums, Vocals

Lord Bane - Guitars

Blitz - Bass, Synths

Anharat - Guitars