Loading...

Wasting The Genesis - Prey

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-05-2022

Tracklist

01. Stem Of A Forgotten Race
02. Breeding Bacterium
03. Genesis
04. Thy End, New Rise

Wanneer ik van een albumcover het bandlogo niet kan ontcijferen is dat meestal een slecht teken. De onleesbaarheid van band-logo's / -namen houdt namelijk over het algemeen gelijke tred met mijn gebrek aan belangstelling voor de betreffende muziek, dan wel het verwachte genre. Het Spaanse Wasting The Genesis heeft daar uiteraard totaal geen weet van, maar bewijst onbewust wel deze stelling.

Opgericht in Malaga in 2011 is deze band nog niet heel actief geweest qua releases. In 2013 kwam het vijftal met EP Martyrdom, waarna in 2016 Viral Supremacy verscheen, een 'album' van ruim 26 minuten. Inmiddels zes jaar verder heeft de band een volgende EP paraat, getiteld Prey, deze bevat een dik kwartier aan nieuwe muziek, verdeeld over vier tracks.

En ik ben heel eerlijk: ik ben - als old school metalhead - geen fan van dit soort hedendaagse deathcore. Ja, de muziek hakt lekker weg, de atmosfeer is aardedonker, en de heldere productie zorgt voor een uitstekende beluisterbaarheid. En met name gedurende de snelste stukken halen de heren muzikanten verbluffende capriolen uit op hun instrumenten, en strooien met technische hoogstandjes of het niks is. Wat dat aangaat niets dan lof voor Wasting The Genesis.

Alleen hoort daar voor mij dan een maar bij: ik voel helemaal niks bij deze muziek. Ik (h)erken hoe voortreffelijk het allemaal in elkaar zit, en hoe goed deze muzikanten zijn, maar het doet me niets. Een uitzondering is Breeding Bacterium, dat met een slopende breakdown en een atmosferisch middenstukje (zelfs mij) wel volledig overtuigt.

Liefhebbers van het genre trekken zich vooral niets van mijn beperkte visie aan, en zullen ongetwijfeld het nodige van hun gading vinden op deze werkelijk spetterende EP. Boordevol energie en vakkundigheid doet Wasting The Genesis z'n ding, en dat doen ze verdomd goed! Luister hieronder zelf maar:

Jhonny Black - vocals

Anibal Persus - guitar

Juan Jesús Rodríguez - guitar

Luque Gonzalez - drums

Alejandro Perez Garcia - bass