Loading...

Witch Cross - Axe to Grind

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-07-2013

Tracklist

01. March of the Vikings
02. Demon In The Mirror
03. Ride With The Wind
04. Metal Nation
05. Awakening-Pandoras Box
06. Axe To Grind
07. Bird of Prey
08. Lost Without Warning
09. Part of The Machine
10. Chelsea 100
11. Beyond the Veil

Witch Cross is van plan om in 2013 een nieuw album te gaan uitbrengen, en staat inmiddels ook weer regelmatig op de planken. Beschouw deze re-release maar als een opwarmertje voor het aanstaande nieuwe album, en een aankondiging dat de band er weer is.

Zo eindigde ik in oktober van het vorig jaar mijn bespreking van de heruitgave van het enige album dat het Deense Witch Cross ooit uitbracht, Fit For Fight (1984). Voor meer info over de achtergrond en historie van de band verwijs ik daar dan ook graag naar. Het beloofde album is op 9 juli jongstleden verschenen en heeft de veelzeggende titel Axe To Grind meegekregen.

Het is best opvallend hoe weinig er in 30 jaar veranderd is. Ongeacht de bezetting maakt de band nog altijd klassieke heavy metal die zo uit de koker van de jaren '80 Judas Priest, Saxon en Iron Maiden zou kunnen komen. Opvallend detail is dat de nieuwe zanger Kevin Moore afkomstig is van de 'oer Saxon band' Oliver Dawson Saxon. Hoe makkelijk is de link te leggen.

Verder hoef je het artwork, de bandfoto's (of bekijk de video hieronder) en de songtitels er maar op na te kijken, en je kunt de muziek al bijna horen. Hier hoef ik geen woorden meer aan vuil te maken, gewoon genieten van oerdegelijke authentieke 80's heavy metal, alsof de tijd heeft stilgestaan. Dat de muziek klinkt als de spreekwoordelijke klok hebben we mede te danken aan de veteranen Chris Tsangarides en Flemming Rasmussen, zodat je zeker weet dat dit album ook productietechnisch dik in orde is.

Paul Martini - Guitars

Mike "Wlad" Kock - Guitars, Vocals

Kevin Moore - Vocals

Jan "Little John Field" Normark - Bass

Lars "Tony Adams" Bjornstad - Drums