Loading...

Witchfinder - Endless Garden

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-10-2022

Tracklist

01. The Maze
02. Endless Garden

Van het Franse Witchfinder had ik al wel eerder iets gehoord, maar me nog nooit in de band en z'n muziek verdiept. Dan is er toch een interessant laagdrempelig instapmoment met een twee tracks tellende EP, in dit geval Endless Garden. Zeker in de wetenschap dat er later dit jaar nog de derde langspeler voor de band op stapel staat. Wordt mogelijk vervolgd dus. Maar nu eerst naar The Maze en Endless Garden.

Die eerste begint met aantrekkelijk lage bastonen, waarna logge vervormde gitaarriffs invallen, gevolgd door ijle zang en lome trommelslagen. Inderdaad, Witchfinder bevindt zich in de beste tradities van de stonerdoom. Log en dreunend trekt het nummer zich voort, waarbij de zang verschillende onheilspellende geluiden laat horen. De muziek zelf blijft onverminderd beukend log en stroperig traag, inderdaad, zoals ik het graag hoor! Tegen het einde van het nummer is er een speelse gitaarsolo die prachtig aansluit bij de pakkende hoofd-riff. Daarna vertraagt het geheel, en dompelt de sfeer in gevaarlijke diepten, onheilspellend heerlijk.

Eternal Sunset begint ingetogen, met opnieuw alleen de basgitaar, die snel gezelschap krijgt van vervreemdend, gothic-achtig gitaarspel. Misschien iets minder ingezet op zwaarte en logheid - hoewel, die fuzzende riffs blijven onophoudelijk door het hoofd zoemen. Gaandeweg het nummer eist intrigerend toetsenspel de aandacht voor zich op, en voegt daarmee een extra laag toe aan de initiële dreigende doom-atmosfeer. Wanneer dit aspect dan na zeven minuten gepaard gaat met een onverwachte tempoversnelling is de verrassing compleet.

Het zal duidelijk zijn dat dit muziek is die mij ligt. Vooral de toevoeging van de keyboards geven het geheel een onverwachte wending. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe Witchfinder op z'n nieuwe album voor de dag gaat komen!

Clément Mostefai - Zang, bas

Stanislas Franczak - Gitaar

Thomas Dupuy - Drums

Kevyn Raecke - Keyboards