Loading...

Zero - Waves Of Griefs, Seas Of Regrets

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-03-2019

Tracklist

01. Overwhelming Waves
02. Goodbye, Brother Sea
03. Beofre You Judge
04. Stronger Than Ever
05. The Way Through
06. Waves Of Griefs, Seas Of Regrets
07. Future Debts
08. Choosing Oblivion
09. Yearning Shores

Zero is een moderne metalband afkomstig uit het Noorden van Italië, herboren uit de as van een voorgaande band met de naam Zero Fucks Given. Om die periode af te ronden werd onder die zelfde naam nog een verzameling tracks uitgebracht, alvorens met een schone lei te beginnen. Op 1 september 2016 werd een eerste video uitgebracht onder de nieuwe, meer pakkende bandnaam. Goodbye, Brother Sea is uiteindelijk ook te horen op het debuutalbum Waves Of Griefs, Seas Of Regrets, dat eind vorig jaar verscheen.

Na een mooi filmisch intro (Overwhelming Waves) komt met Goodbye, Brother Sea de ware aard van het beestje aan de oppervlakte. Beukende metalcore, voorzien van zowel groovende als hakkende, laaggestemde riffs, opzwepende elektronica en overwegend rauw grommende vocalen (geen cleans!, constateer ik verheugd). Metalcore uit het boekje wat mij betreft; ik hoor in eerste instantie niet zo veel bijzonders dat Zero onderscheidt van zovele collegae die er tegenwoordig in het rond stuiteren.

Gelukkig is Zero niet van de zoete refreintjes en een al te catchy aanpak, dus de muziek dendert nummer na nummer lekker verder. Een track als Before You Judge laat goed horen hoe vette breaks en melodieuze twinkelingen prima kunnen samengaan zonder afbreuk te doen aan de kracht van de muziek. Ook een compositie als Choosing Oblivion kan me, met al z'n onverwachte twists en tempowisselingen, prima bekoren.

Ik krijg gaandeweg het idee dat Zero niet helemaal beantwoord aan mijn vooroordelen tegen metalcore. Deze band musiceert lekker vlot, heavy, en weet me bij vlagen best bezig te houden. Tijdens bijvoorbeeld The Way Through weet het hoofd af en toe lekker mee te schudden, terwijl het stop/start-middenstuk weliswaar niet de originaliteitsprijs verdient, maar wel goed geplaatst is en retestrak wordt uitgevoerd.

Nee, een metalcore-fan ben ik nog steeds niet; Zero heeft me niet weten te bekeren. Maar Waves Of Griefs, Seas Of Regrets is zeker niet het slechtste dat ik ooit van dit genre voorgeschoven heb gekregen. Zero verdient zeker z'n plaats binnen deze overvolle scene, en doet niet onder voor menig internationaal hooggeachte hoogvlieger.

Marco Zavagnin - vocals

Jacopo Bidese - drums

Tommaso Corrà - guitars

Matteo Nardello - bass