Loading...

Fumes of Decay - Devouring the Excavated

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 16-04-2011

Tracklist

1. Burial Desecration (03:05)
2. Sadistic Butchery (02:40)
3. Menstrual Blood Fountain (02:26)
4. Shovel Disembowelment (02:36)
5. Devouring the Excavated (03:27)
6. Festering Abscess Fornication (02:34)
7. After Death Humiliation (02:35)
8. Vorarephilia (03:41)
9. Cockfilled Cadaver (02:40)

Uut Grunn: Fumes Of Decay. Dertien in een dozijn death metal zie ik her en der verschijnen op het net. Lekker toch! Waarom altijd vernieuwen, verfrissen en moeilijk doen? Nee, death metal is waar ik graag naar luister, death metal is wat deze heren maken. Hoe makkelijk wil je het hebben? De band is nog relatief jong, begonnen in 2007, demo gemaakt in 2009 en in 2011 deze full-length. Na de release van de demo werd Fumes Of Decay snel opgepikt door het Amerikaanse Sevared Records. De opnames voor deze plaat werden in een week tijd gemaakt in de Duitse Soundlodge studio.

Zelf vind ik de gitaren wat te hard en de zang wat te iel in de mix, maar dat is altijd een oneindige discussie tussen muzikanten. Jammer dat hierdoor het geheel een beetje vlak klinkt, maar dat kan ook aan deze mp3 liggen dus eigenlijk wil ik het origineel nog wel beluisteren, ik hoop dat de vocalen daarop beter tot hun recht komen. Fumes Of Decay heeft inmiddels de CD-presentatie in het Groningse Vera achter de rug en ik lees goede berichten hierover, jammer dat ik er niet bij kon zijn. Gelukkig hebben we nog kans deze band dit jaar live te aanschouwen waaronder op het welbefaamde Stonehenge festival in Steenwijk.

De muziek van Fumes Of Decay is toch eigenlijk wel te vergelijken met Disavowed, ik probeer me altijd zo min mogelijk te laten beïnvloeden door de berichten op internet wanneer ik voor het eerst naar een plaat luister, maar hier zal iedereen het over eens zijn. Disavowed vind ik vet dus vind ik Fumes Of Decay ook vet. Lekker rossen, lekker snel, lekker smerig, soms lekker simpel, geen poespas met freaky gesoleer of andere toestanden. Nee, dit is het betere beuk en roswerk! Af en toe een gravity-blast voor een extra dimensie en een verdwaalde pigsqueel om het geheel af te maken. Al met al een lekker rossende death metal plaat vol beukende riffs en dampende blastbeats. Een aanrader voor brutal death metal fanaten (zoals ondergetekende).

Jeroen Feiken - Vocals

Renke Oostindjer - Guitar

Niels Bootsma - Guitar

Martin Vogel - Bass

Henk Scherphof - Drums