Loading...

Decaying Purity - The Existence Of Infinite Agony

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 28-09-2011

Tracklist

1- Inception Of Domination
2- Defilement of The Deranged
3- Disfigurement of The Pure Cranium
4- Dreadfully Gutted
5- Purify The Disembodied
6- The Forsaken Tomb of The Impious
7- The River of Entrails
8- Unstoppable Rage
9- Create The Torso With a Hatchet

Veelvuldig werd het internet gespamd met de release van dit album en toch word je dan nieuwsgierig, ten minste ik wel. Al redelijk snel had ik em gevonden, de link naar de download van dit album en had em al snel een paar keer geluisterd voordat ik de hard-copy in mijn bezit kreeg, overweldigend! Helaas heb ik deze band moeten missen op het Death Feast Open Air dit jaar, jammer jammer jammer; ik had ze graag willen zien.

Goed, Decaying Purity komt uit Istanbul (Turkije) en is in 2005 opgericht door Mustafa (gitaar) en Onur (drums). deze twee kornuiten hadden voor het ontstaan van Decaying Purity al geruime tijd samen muziek gemaakt. Na een aantal audities en zoektochten zijn er in Malik en Serkan een goede bassist en vocalist gevonden en werd er een Rehearsal Promo opgenomen met 3 tracks. In september 2007 werd het debuut album 'Phases of Dimensional Torture' opgenomen in Istanbul en werd er getekend bij het Spaanse Grotesque Productions, het album werd uitgebracht in april 2008. Na een (of meerdere?) gig(s) in Griekenland op het Carnal Decapitation Death Fest in oktober 2008 werd er gewerkt aan de opvolger van Phases of Dimensional Torture'.

In maart 2010 tekende Decaying Purity bij het Amerikaanse Sevared Records en werd het debuut album opnieuw uitgebracht in augustus 2010. In januari 2011 werd het tweede album (deze The Existence Of Infinite Agony dus) opgenomen en uitgebracht door Sevared Records in juli 2011.

Als je het hebt over brutal death metal, dan valt Decaying Purity daar zeer zeker onder! De tracks zijn lekker en zitten goed in elkaar. Zelf vind ik de mix iets aan de slappe kant; de gitaren staan net iets te hard, de drums zijn net iets te iel, had van mij wat zwaarder gemogen. Het vormt niet helemaal mooi een geheel, dat vind ik jammer. Maar eigenlijk is dat zo'n klein minpuntje dat het niet eens opvalt als je je versterker op elf zet.

De tracks en de sound zijn naar mijn idee een mix tussen Unmerciful (USA) en Disavowed (Hol). Eigenlijk kan en hoef ik hier niet meer over te zeggen geloof ik.

Serkan Niron - Vocal

Mustafa Gürcalioglu - Guitars

Malik Camlica - Bass

Onur Gazioglu - Drums